Nagyon úgy néz ki, Sergio Ramos távozik Madridból

Madridban az Atalanta BC elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen készített kép Sergio Ramosról, a Real Madrid játékosáról. MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin
not image

Kolláth Benjámin

2021.április.24 - 02:25

Florentino Perez legújabb nyilatkozata szerint júniusban végén, szerződése lejártával Sergio Ramos távozik a csapattól, akik emiatt David Alaba felé tekintgetnek.

A befuccsolt Szuperliga hatalmas betli lehet a Real Madridnak, Sergio Ramos jövője is múlhat rajta, aki minden egyes nappal egyre távolabb kerül a szerződéshosszabbítástól.

A felek látszólag nem tudnak dűlőre jutni és az AS idézi Florentino Perez az El Chiringuito nevű műsorban adott hétfői nyilatkozatát is, amely alapján nem nagyon fognak változni a dolgok, sőt:

„A Madridnak változás kell, néha fel kell kavarni a dolgokat. Sokat nyertünk mostanában és változtatnunk kell, hogy visszajöjjön a régi izgalom, ezen dolgozom.”

Amikor konkrétan Ramosról kérdezték, úgy válaszolt: „Nagyon szeretem, de nagyon rosszul állunk. Reálisnak kell lennünk, erre nincs meg a pénzünk. Nem azt mondom, hogy nem marad, de egyelőre azt kell látnunk, hogyan fejezzük be ezt a szezont, aztán majd gondolkodhatunk a következőn.”

Csütörtöki, az El Larguerónak adott interjúja Ramosról sem volt kevésbé baljós: „Úgy szeretem, mint a saját fiamat. Amit lehet, megtettem érte. De nem fog senki sem rávenni, hogy többet fizessek neki. Ő is pontosan tudja, milyen helyzetben vagyunk.”

A helyzet az az AS szerint, hogy a Madrid 10%-os fizetéscsökkentést kért játékosaitól, hogy a járvány miatti veszteségeket enyhítsék. Mint Perez elmondta, ezt tavaly sokan elfogadták és idén is, de Ramosszal más a helyzet.

Mindeközben már az utóda is meglehet a védőnek, amennyiben nem fogadja el a fizetéscsökkentést. Sajtóhírek szerint David Alabával már meg is állapodtak: ingyen érkezne a Bayerntől és évi 11 millió eurót keresne.

Emiatt Ramosnak az egyetlen esélye az lehet a maradásra, ha eladják Raphael Varane-t, így ő, Alaba, Militao és Nacho maradnának középső védőnek. Azonban ha végül el is fogadja a fizetéscsökkentést, sorozatos sérülései és a tény, hogy Nacho és Militao tudták őt pótolni, nem mellette szólnak.