18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Halálra rázta a csecsemőt a nagymama, de azt állítja, csak táncolt vele

Fotó: Unsplash/Flávia Gava
not image

Borbély Fanni

2021. október 23. - 07:26

A hat hónapos kisfiú életét vesztette, miután agyvérzést szenvedett az alabamai Tuscaloosa megyében.

A hat hónapos unokája meggyilkolásával vádolt nagymama állítólag azt mondta a nyomozóknak, hogy órákkal azelőtt táncolt a csecsemővel, hogy rátalált volna a kisfiúra, aki akkor már nem reagált.

A 46 éves Charlotte Simpsont letartóztatták és emberöléssel vádolták meg az alabamai Tuscaloosa megyében, miután unokája agyvérzést szenvedett és meghalt a kórházban. Az orvosszakértő a csecsemő halálát emberölésnek minősítette, miután a boncolás megállapította, hogy a gyermek “kétoldali subduralis haematomában halt meg a rázkódás következtében” – áll a jegyzőkönyvekben.

A kisfiút Xander Myersként azonosították a GoFundMe kampányon, amelyet a rokonok hoztak létre a szülei támogatására. Simpson október 15-én délelőtt 10 óra után hívta a 911-et, és azt mondta a diszpécsereknek, hogy unokája nem lélegzik a kiságyában, az AL.com által megszerzett vádirat szerint. A mentősök a DCH Regionális Orvosi Központba szállították, ahol halottnak nyilvánították a gyermeket.

Amikor a nyomozók kihallgatták, Simpson megerősítette, hogy ő volt az egyetlen személy, aki a csecsemővel volt, amikor a halálához vezető sérülés bekövetkezett.

“Charlotte beismerte, hogy a 911-es hívást követő órákban az otthonában táncolt, miközben különböző pozíciókban tartotta az unokáját”

– áll a tanúvallomásban.

Simpsont 30 ezer dolláros óvadék ellenében hétfőn engedték ki a Tuscaloosa megyei börtönből, órákkal azután, hogy az emberölés vádjával letartóztatták, a hatóságok pedig közölték, hogy a nyomozás folyamatban van – írja az Independent.