Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Az ukrán hadsereg szerint nagy sikereket értek el kedden

Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 8. - 03:47

Állításuk szerint 83 orosz csapatot öltek meg kedden, ráadásul elpusztítottak jelentős mennyiségű felszerelést és három lőszerraktárt. 

Az ukrán hadsereg déli műveleti parancsnoksága azt közölte, hogy a helyzet „feszült és dinamikus”, ugyanis több területen is összecsaptak az oroszokkal, miközben megpróbálják visszafoglalni az ország déli régióját. Elmondásuk szerint az orosz veszteségeket 13 légicsapás és 250 tüzérségi vagy rakétacsapás okozta – írja a Newsweek

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

Hozzátették, hogy elpusztították öt tankot és három páncélozott járművet is, valamint sikerült célba venniük három lőszerraktárt Herszon és Mikolajiv régiókban, amelyeket szintén használhatatlanná tettek. Ezekben segítségükre voltak a felderítő drónok is. 

Állításuk szerint az oroszoknak jelenleg muszáj arra koncentrálniuk, hogy védekezzenek az ukrán ellentámadással szemben, miközben még mindig zajlik a civil területek „alattomos bombázása”. 

Mint írják, a légicsapás, amelyet Nikopol környékén hajtottak végre az oroszok, nem szedett áldozatokat, de azért figyelmeztetik a lakosokat, hogy ne menjenek a korlátozás alá eső zónákba, ugyanis ott fokozott veszélynek vannak kitéve, és maradjanak éberek az orosz támadásokkal szemben, és ügyeljenek a légiriadóra. 

A lap hozzáteszi, hogy az ukránok hadijelentése pont egy nappal azután érkezett, hogy az amerikai intézet, a Study os War, amely külkapcsolatokkal, védelmi feladatokkal és háborúkkal foglalkozó agytröszt, elemzést tett közzé arról, hogy bár kimerítő volt az ukránok ellentámadása, sikerült megakasztani az orosz előretörést. 

„Az ukrán offenzíva érezhetően csökkentette az orosz logisztikai és adminisztratív kapacitásokat a déli régió elfoglalásában. Az ukránok hivatalosan is megerősítették, hogy a csapataik arra törekszenek, hogy lemorzsolják az oroszok lehetőségeit a déli régióban” – véli az intézet. 

Hozzátették, hogy az „ukránok az oroszok taktikai és műveleti képességeinek a lassú lerombolását tervezik Herszon környékén, hogy ezzel csapást mérjenek a megszállók adminisztratív és bürokratikus képességeire”.   

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.