Clouds
21 Budapest
Dollár
345,40 Ft
Euró
369,95 Ft
Font
430,06 Ft
Bitcoin
27,117 $

Nagy meglepetéssel készülhet a felhasználóknak a Xiaomi

TÉMÁK:
#Xiaomi
Fotó: Xiaomi
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A jelek szerint a népszerű kínai gyártó egy teljesen új operációs rendszeren munkálkodik.

Bennfentesek a Twitteren kezdtek el terjeszteni egy képernyőfotót, amely vélhetően a MIOS logót tartalmazza. A kiszivárgott fotó sokak érdeklődését felkeltette, és bár van rá esély, hogy hamisítvány, az sem kizárt, hogy a MIOS valóban fejlesztés alatt áll.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Nem ez az első eset, hogy hasonló témával kapcsolatban kerül be a Xiaomi a sajtóba, ugyanis a MIOS-ról már majdnem egy évtizede pletykálnak. Az első pletykák még 2013-ban jelentek meg arról, hogy a Xiaomi saját operációs rendszeren dolgozik. Akkoriban úgy tippelték, hogy a platform a Mi 4 zászlóshajó mellett debütál majd, ám ez soha nem történt meg, ugyanis a készülék az összes korábbi modellhez hasonlóan MIUI-val a fedélzetén mutatkozott be. Mindez arra utal, hogy a Xiaomi akkori vezetése nem látott perspektívát a saját operációs rendszer fejlesztésében.

Most azonban úgy tűnik, hogy a Xiaomi meggondolta magát, ugyanis a kiszivárgott képernyőfotó arra utal, hogy a MIOS jelenleg korai fejlesztési szakaszban van, amit a nullával kezdődő verziószám is jól mutat.

https://twitter.com/techstarsrk/status/1638039860547321856

Bár a MIOS konkrétumai továbbra sem ismertek, amennyiben valóban fejlesztés alatt áll, a Huawei HarmonyOS példáját követve vélhetően fenyegetést jelent majd az Androidra. A design és a funkciók valószínűleg hasonlóak lesznek az alap MIUI-hoz, az azonban nem világos, hogy a Xiaomi mennyire fogja megkülönböztetni operációs rendszerét az Androidtól.