Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Nagy Márton szerint mesterséges hiánygerjesztés folyik a boltokban

Budapest, 2023. január 24. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j2) a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó üzleti ebédjén a budapesti Kempinski Hotelben 2023. január 24-én. MTI/Balogh Zoltán
Gazdaság

Bense Róbert

Szerkesztő

A gazdaságfejlesztésért felelős miniszter elmondta, miként vélekedik az árstopos termékek hiányáról.

Nagy Márton a Mandinernek adott interjújában fejtette ki, hogy szerinte mitől alakult ki tartós hiány az üzletekben az árstopos termékekből a rendelet érvénybe lépése óta:

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

„A boltok nagy részében szó sincs hiányról, az áru egyszerűen a raktárban marad, nem kerül ki a polcokra, nagyrészt mesterséges hiánygerjesztés folyik” – vélekedett a gazdaságfejlesztési miniszter.

25% fölött tetőzhet az infláció

Kiemelte továbbá, hogy szerinte akár már áprilisban kivezethetik az árstopot, addig is azonban elvárható, hogy a Mol-hoz hasonlóan a kiskereskedelmi üzletek is elfogadják a rendelet okozta veszteségeket – írja a HVG.

Úgy véli, az árstop kivezetése a gazdasági teljesítménytől is függ. Az infláció kapcsán elmondta, hogy az a várakozások szerint februárban, valamivel 25% fölött tetőzhet, onnantól pedig „drasztikus csökkenés” jöhet.

„Minden esélyünk megvan, hogy az év végén azt mondhassuk majd: beérett a kormány gazdaságpolitikájának gyümölcse, elkerültük a recessziót, és 2024-ben egyensúlyi pályán ismét kilőhet a magyar gazdaság” – tette hozzá.