Sokkoló támadás: nagy fehér cápa kezdte szaggatni a búvárok ketrecét

Fotó: dustinbhouse / Twenty20

Czinder Tímea

2022. január 24. - 23:02

A Mexikóban lencsevégre kapott nagy fehér cápa rászolgált rossz hírére, a két búvár alighanem élete végéig nem felejti a víz alatt átélt perceket.

Bár a cápák ritkán támadnak emberre, a most közzétett felvételen szereplő példány rászolgált félelmetes hírnevére. A feszült pillanatokat a mexikói Guadalupe-sziget cápákkal teli vizében rögzítették 2019-ben, miután két búvár leereszkedett, hogy egy pillantást vessen a hatalmas bestiára.

Kíváncsiságuk azonban hamar rettegésre váltott, mikor a 11 láb hosszú nagy fehér elúszott mellettük, majd visszafordulva hirtelen feléjük vetette magát. A búvárok elhúzódtak tőle, az állat azonban megpróbálta átfúrni magát a ketrec rácsai között, és félelmetesen csattogtatta állkapcsát.

Ahogyan a The Sun is beszámolt, a cápa beszorult, és mintegy 25 percen át vonaglott, mire sikerül kiszabadítani magát a ketrec rácsai közül. A búvárok szerencsére ép bőrrel megúszták a kalandot, az felvételen azonban látszik, hogy az állat megsérült, vér szivárgott a kopoltyújából.