Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Nagy botrány robbant ki a Star Wars körül rasszizmus témában

Kult

Takács Petra

Szerkesztő

Nem fogadták jól a rajongók a Star Wars új, a színfalak mögé betekintést nyújtó sorozatának műsorvezetőjét, Krystina Arielle-t

A The High Republic Show a Star Wars-franchise legújabb, a rajongókat a kulisszák mögé invitáló műsora. A sorozat házigazdája a színész Krystina Arielle, akit főleg gyakori antirasszista és politikai megjegyzései miatt utasítanak el a Star Wars rajongói, főleg azoknál az eseteknél, amikor érezték, elvetette a sújkot.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

Az alábbi posztjában példáult azt véleményezte, hogy “két fehér férfi” semmiképpen nem tehet megjegyzést rasszizmus témájában, mivel arról semmi tapasztalatuk nincs, ezért ez nem egy olyan téma, amiben megszólalhatnak.

Ebben a posztban pedig kijelentette, hogy fehér bőrszínű írók nem írhatnak fekete karaktereket, mivel nem tudják kitalálni, hogy egy afroamerikai hogyan reagálna az adott helyzetre.

A Star Wars azonban a hivatalos Twitter-oldalán vette védelmébe az új műsorvezetőt: “A Star Wars közösség a remény és az elfogadás közössége. Nem állunk ki a zaklatás és a rasszizmus mellett, és támogatjuk Krystina Arielle-t” – olvasható a hivatalos posztban.

A nyilatkozat azonban mindkét oldalon csak még nagyobb port kavart. Egyrészt az Arielle mellett kiálló rajongók nem felejtették el, hogy a Lucasfilmnek és a céget birtokló Disney-nek is van mit a szemére hányni a társadalmi igazságosság és egyenlőség jegyében.

Ezen felül több Twitter felhasználó is jelezte, hogy a stúdió nem sietett Gina Carano, a “The Mandalorian” színésznőjének segítségére, amikor őt konzervatív nézetei miatt támadták, képmutatónak nevezve így a vállalatot.

Néhány felhasználó arra is rámutatott, hogy az Arielle-botrány többször is átcsapott Gina Carano elleni zaklatásba és a Star Wars hivatalos oldala semmilyen beavatkozást nem hajtott végre és nem állt ki külön posztban a Mandalorian színésznője mellett.