Dollár
381,81 Ft
Euró
394,65 Ft
Font
466,60 Ft
Bitcoin
24,414 $

Nagy a baj Brandenburgban, újra lezárások jöhetnek

Fotó: Jonathan Borba/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021. március 16. - 07:29

Németország egyik tartományának egészségügyi minisztere szerint az új esetek számának növekedése miatt a nemrég feloldott korlátozások visszavezetésére lehet szükség.

Ursula Nonnemacher, Brandenburg egészségügyi minisztere visszavezetné a múlt héten feloldott korlátozásokat a fertőzésszám növekedése miatt – holnap dönthet a kormány. 

Soron kívül Bokros Lajos: Az Orbán-kormány szakszerűtlen gazdaságpolitikája okozta a válságot

Öt napja folyamatosan emelkednek a számok az egész országban. Számomra ez aggodalomra ad okot, és Dietmar Woidke miniszterelnök is egyetért velem

– mondta el Nonnemacher a Bildnek.

Az egészségügyi miniszter elmondta, ez azt jelenti, hogy újra bezárhatnak az üzletek és szolgáltatások, amiket érintett a múlt heti enyhítés, többek között a barkácsboltokat és a virágüzleteket is. Az egyetlen kivételt az iskolák jelenhetnék, ahol jelenleg bizonyos korlátozásokkal, de személyes jelenléttel folyik az oktatás.

Az AstraZeneca felfüggesztése miatt a koronavírus elleni védőoltások beadásának tervezett száma szintén csökkent, március végéig 40.800 dózis helyett valószínűleg 14.400 adagot adhatnak be a tartományban.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.