Dollár
396,06 Ft
Euró
417,62 Ft
Font
484,52 Ft
Bitcoin
16,974 $

Nacsa: Gyurcsány akár Rákosi tanítványa is lehetne, úgy támadja az egyházakat

Fotó: Nacsa Lõrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021-es költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 23-án. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A KDNP frakcióvezető-helyettese arra kérte Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegye a szájára az egyházakat.

Arra kérjük Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegye a szájára az egyházakat – kommentálta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek csütörtökön Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzését, amelyben a DK elnöke többek között azt a kérdést vetette fel, lehet-e kritizálni az egyházakat. 

Nacsa Lőrinc azt mondta: Gyurcsány Ferenc rendszeresen minden fórumot megragad, hogy támadja az egyházakat, és “a legsötétebb korokat idéző módon felszólít, vádaskodik, fenyegetőzik, Marosán György és Rákosi is csettintene a jó tanítvány hallatán”. 

Az országot tönkretevő volt miniszterelnök ráadásul kormányon ki se fizette az egyházi iskoláknak jogosan, szerződés szerint járó forrásokat, és azóta is támadják az egyházak társadalmi tevékenységét és a nekik adott állami támogatást – tette hozzá a kormánypárti politikus. 

Nacsa Lőrinc felhívta a figyelmet arra, hogy az állami támogatásból az egyházak diákokat oktatnak, időseket látnak el és közösségeket szerveznek. 

“Ne legyen kétségünk, ha jönne az árnyékkormány, akkor újra lenne Állami Egyházügyi Hivatal. Arra kérjük Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegye a szájára az egyházakat” – fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő.

(MTI)