Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Művész és multiplex mozikban is látható lesz a Gyurcsány-film

Fotó: Facebook/ELK RTUK

Takács Petra

2021. október 18. - 09:40

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság art besorolást adott az Elk*rtuk című magyar játékfilmnek.

Art besorolást adott a Nemzeti Filmiroda az Elk*rtuk című magyar játékfilmnek; a döntés révén nemcsak a multiplexek, de az ország összes artmozija vetítheti a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az azt követő történéseket feldolgozó politikai krimit – közölte a filmet gyártó Megafilm Kft.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

A Nemzeti Filmiroda döntése alapján megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak az Elk*rtuk című film, ugyanis megkapta az artmozis besorolást, vagyis az ország összes multiplex és művész mozija is játszhatja. A filmalkotást október 21-től vetítik a mozikban – olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy az Nemzeti Filmiroda azoknak a forgalomba kerülő filmeknek ad art minősítést, amelyek művészi értékükkel hozzájárulnak a magyar, az európai és az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez, vagy amelyet a bizottság oktatási, kulturális szempontból jelentősnek, magas művészi színvonalúnak ítél. 

“Elhárult az akadály az elől, hogy az art mozik is vetíthessék az Elk*rtuk című filmet” – idézi a közlemény Kálomista Gábort, a film producerét.

(MTI)