Musk miatt felfüggesztették a Twitter-részvényekkel való tőzsdei kereskedést

Fotó: EPA/Carina Johansen
Smart
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Névtelen forrásokra alapozott hírek miatt leállították a Twitter-részvényekkel való kereskedést, miután olyan hírek láttak napvilágot, hogy Elon Musk folytatja a Twitter felvásárlására irányuló 44 milliárd dolláros üzletét.

Hatalmas port kavart, amikor Elon Musk bejelentette, hogy fel akarja vásárolni a Twittert, majd kezdetét vette egy jogi csatározás, melynek során folyamatos volt a verbális adok-kapok a világ leggazdagabb embere és a Twitter vezetése között.

Soron kívül Szoboszlai megint parádésan játszott a Liverpoolban (videó)

Most pedig az AP jelentése szerint leállították a Twitter részvényeivel való tőzsdei kereskedést, miután olyan hírek láttak napvilágot – névtelen forrásokra hivatkozva –, melyek szerint a jogi hercehurca után Musk mégis úgy határozott, hogy végigviszi az üzletet és felvásárolja a platformot.

A nevük elhallgatását kérő források által megosztott információkról a Bloomberg számolt be először, mely szerint Musk 54,20 dollárt ajánlott részvényenként a Twitternek, e jelentés közzététele után pedig hirtelen mintegy 13 százalékkal, 47,95 dollárra ugrottak a részvények.

A jelentés szerint Musk egy levelet küldött a Twitter vezetőségének, melyben felajánlotta, hogy hajlandó az eredeti áron lebonyolítani az üzletet, mely egyébként már megkapta a részvényesek jóváhagyását.

Noha az AP megkereste a Twittert a levél valódiságával kapcsolatban, egyelőre nem kívánták kommentálni a jelentés tartalmát. Mint ismert, elindult egy per, melynek célja az lenne, hogy mindenáron a felvásárlásra kötelezzék Muskot, a per pedig október 17-én veszi kezdetét.

Musk korábban kijelentette, mégsem akarja felvásárolni a platformot, arra hivatkozva, hogy sokkal több kamuprofil van a Twitteren, mint amennyit a hivatalos adatokban bevallottak. A legtöbb jogi szakértő azonban azon a véleményen van, hogy egy igen nehézkes jogi csata elé néz, s ki tudja, mi lesz az üzlettel.