Elon Musk felfüggesztette Kanye West Twitter-fiókját

Fotó: Wikimedia Commons/Jason Persse
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Elon Musk bejelentette, hogy pénteken kora reggel felfüggesztette Kanye West Twitter-fiókját, ezt pedig azzal indokolta, hogy a rapper megsértette a platform erőszakra való felbujtásra vonatkozó alapelveit.

Musk stílszerűen egy tweetben jelezte, hogy felfüggesztette a rapper fiókját, s azt írta:

Soron kívül Fiatal nőt mentettek ki a Dunából a budapesti vízi-rendőrök vasárnap éjszaka

„Mindent megtettem, ami tőlem telik. Ennek ellenére ismét megsértette az erőszakra való felbujtásra vonatkozó szabályunkat. A fiókot felfüggesztjük.”

A CNN azt írja, egyelőre nem tudják megerősíteni, hogy West felfüggesztését pontosan melyik tweet közzététele előzte meg, azonban az elég beszédes, hogy West nemrég tweetelt egy fotót egy módosított Dávid-csillagról, benne egy horogkereszttel.

Kanye West egyenesen úton a süllyesztőbe

Noha soha nem a megfontoltságáról volt híres, a rapper ámokfutása az elmúlt hónapokban nagyon sok embernél kiverte a biztosítékot. Furcsa megjegyzései és megnyilvánulásai miatt pedig az Adidasszal való partnersége is véget ért, s saját bevallása szerint egyetlen nap alatt veszített 2 milliárd dollárt.

Október végén kezdődött minden, amikor West antiszemita megjegyzéseket tett egy 16 perces, abszolút összefüggéstelen videóban, majd felháborító módon nyilvánult meg George Floyd haláláról és a Black Lives Matterről.

Ennél is riasztóbb, hogy több jelentés is érkezett a napokban annak kapcsán, hogy több, a rapperhez közel álló személy is jelezte, hogy Westet „régóta lenyűgözi Adolf Hitler”, sőt, egyszer még egy albumot is el akart nevezni a náci diktátorról. Több korábbi üzleti vezető is arról nyilatkozott, akik együtt dolgoztak Westtel, hogy toxikus munkahelyi légkört teremtett, részben a „Hitlerrel kapcsolatos megszállottsága miatt”.