Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Jelentés: Musk 75 százalékkal csökkentené a Twitter dolgozóinak létszámát

A 2020. március 9-i felvételen Elon Musk milliárdos üzletember beszél a Satellite telekommunikációs konferencián Washingtonban. Musk 2022. október 4-én bejelentette, hogy mégis megvásárolná a közösségi médiavállalatot az eredeti 44 milliárd dolláros vételáron, ha az eladó eltekint a peres eljárástól. A Tesla és a SpaceX alapító-vezérigazgatója a javaslatát két héttel a per elsõ bírósági tárgyalása elõtt tette, amelyet a Twitter az adásvételi szerzõdés megsértése miatt indított. A befolyásos médiaplatform vezetõsége április 25-én egyezett meg Muskkal az adásvételrõl, az üzletember azonban késõbb elállt vételi szándékától. MTI/AP/Seth Wenig MTI/AP/Susan Walsh
not image

Borbély Fanni

2022. október 21. - 14:11

A Twitter és Musk mizériája még az év elején kezdődött, amikor a világ leggazdagabb embere ajánlatot tett a platform felvásárlására, azóta pedig annyi csavar volt a történetben, mintha egy filmben lennénk.

A Tesla-vezér Elon Musk a FOX Business értesülései szerint kijelentette, hogy tervei szerint mintegy 75 százalékkal redukálná a Twitter dolgozóinak létszámát, amennyiben sikerülne lezárni a platform felvásárlására irányuló megállapodást.

A Washington Post értesüléseire hivatkozva azt írják, Musk a potenciális befektetők előtt beszélt az esetleges és drasztikusnak tűnő leépítésről, a konkrét számok pedig állítólag így néznének ki: a jelenlegi 7500 főről közel 2000 főre csökkentené az alkalmazottak létszámát.

Mint ismert, a kálvária év elején kezdődött, amikor Musk ajánlatot tett a Twitter felvásárlására, majd pár hónappal később elállt az üzlettől, arra hivatkozva, hogy a Twitter vezetőségének állításaival ellentétben a platformon jóval több a kamu profil.

Ekkor vette kezdetét a jogi csatározás, aminek e hónap elején egy olyan fordulata következett be, amire nem sokan számítottak: Musk közölte, mégis végigviszi az üzletet, ráadásul az eredeti ajánlattal.

Miközben a világ leggazdagabb embere jelezte, hogy mégis megvenné, a bírósági ügy már elindult, így október 28-ig adtak haladékot a feleknek, hogy lezavarják az üzletet, máskülönben novemberben találkoznak a bíróságon.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.