Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

Ezekben a kategóriákban van a legnagyobb munkaerőhiány Budapesten

Fotó: Callum Hill
not image

Takács Petra

2021. december 10. - 12:24

A Profession.hu szerint a legtöbb állás a szakmunkás kategóriában jelent meg, ezt a pénzügy és az IT követi. 

A legtöbb betöltésre váró budapesti pozíció a szakmunkás kategóriában jelent meg a Profession.hu adatbázisában: az összes feladott online álláshirdetés 15 százalékát ilyen állások tették ki idén. 

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Az online állásportál MTI-nek csütörtökön küldött adatai szerint ezt követi a pénzügyi és az IT programozási terület, melyek részesedése valamelyest csökkent, de még mindig 10 százalékos aránnyal rendelkeznek. A harmadik helyre az értékesítés került 7 százalékkal, amelynek a részesedése az elmúlt tíz évben felére csökkent. Mindezek mellett a szolgáltatóközpontoknál figyelhető meg kiemelkedő növekedés idén novemberig; ez betudható többek között a szektor erősödésének is, amely rövid idő alatt jelentős mennyiségű munkaerőt vont magához – írták.

A meghirdetett fővárosi állásokra a tavalyi év elején az átlagos nettó fizetési igény még 313 ezer forint volt, idén ősszel pedig 297 ezer forint.

A portál előrejelzése alapján idén minden idők legnagyobb növekedése várható az online álláshirdetések számában december végére, ez közel 90 ezer hirdetést jelenthet.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.