Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

Kiderült, miért emelt vádat a müncheni ügyészség a magyar szurkolók ellen

A magyar válogatott tagjai a szurkolók elõtt a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkõzés végén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2. MTI/Kovács Tamás
not image

Borbély Fanni

2021. június 29. - 20:59

Öt magyar szurkoló ellen emelt vádat a müncheni ügyészség az alkotmányellenes szervezetek szimbólumainak használata miatt, akik közül négyet őrizetbe vettek, majd el is engedték, az ötödik ellen pedig körözést adtak ki.

A 444 megkeresésére a müncheni ügyészség azt a tájékoztatást adta, hogy egyetlen férfit tartanak előzetesben jelenleg is Münchenben, akit “különösen súlyos” bűncselekménnyel vádolnak: palackkal dobott meg egy rendőrt az Allianz Arénában, így a vád garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak. A férfinél egyébként marihuánát is találtak, de ez ennél jóval kisebb súlyú kihágásnak számít.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Az öt magyar szurkoló közül néggyel szemben még a stadionban intézkedtek, három emberrel szemben náci karlendítés miatt, egyikükön pedig egy úgynevezett szárnyas SS-rúna tetoválás volt látható. A lap azt írja, hogy az SS-en belül ez annak a szervezeti egységnek volt a szimbóluma, ami azért működött, hogy a náci rohamcsapatokba csak “tisztavérű árják” tartozhassanak.

Az ügyészség tájékoztatása szerint az ötödik megvádolt magyar már nem a stadionban, hanem a városban produkált egy náci karlendítést. További két szurkoló a városban inzultált egy rendőrt, ők ezer euró befizetése után szabadulhattak, ezen kívül legalább két magyar ellen eljárás indult jegyhamisítás miatt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.