Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Müller Cecília üzenete az oltások felvétele kapcsán: „Nincs idő arra, hogy kivárjunk, nincs mit kivárni”

Az országos tisztifőorvos ismét kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos az oltás felvétele, amivel sok emberi életet lehet megmenteni, nemcsak a sajátunkat.

Fotó: Debrecen, 2021. március 17. Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcináját készítik elő oltáshoz a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Nappali Kórházában kialakított oltóponton 2021. március 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Müller Cecília a szerdai sajtónapon arról is beszélt, hogy átlagosan hány hétig van kórházban egy magyar COVID-beteg, illetve megtudhattuk, hogy a szennyvízadatok alapján sem várhatunk sok jót a folytatásban.

Ugyanakkor nem csak rossz hírek vannak odakint, mivel befutott a legújabb kínai vakcinaszállítmány, és folytatódik az idősek oltása. Az oltási terv továbbra is arra koncentrál, hogy minél hamarabb védetté váljanak a 60 év felettiek. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

Müller a járványügyi számok és statisztikák után ismét arra kérte az embereket, hogy ne gondolkodjanak, ne hezitáljanak, éljenek az oltás lehetőségével, amivel nemcsak saját magunkat, hanem embertársainkat is megvédhetjük.

„Ezek a számok mind arra intenek bennünket, hogy nagyon komolyan, és soha nem látott szigorúsággal tartsuk be a járványügyi szabályokat, és akkor amikor lehetőségünk nyílik a védőoltás felvételére, akkor ne várjunk semmire, hanem gyorsan, határozzunk, döntsünk, és menjünk el az oltóhelyre annak érdekében, hogy minél előbb védettek lehessünk.”

Karikó Katalin megosztotta meglátásait a járvány végével kapcsolatban

„Nincs idő arra, hogy kivárjunk, nincs mit kivárni. Mindegyik vakcina, amelyik az országba érkezik, biztonságos, hatásos és mindegyik véd a koronavírus-fertőzéssel szemben. Különböző hatásmechanizmusuk van, de mindegyik hatásos vakcina.”