Dollár
397,90 Ft
Euró
404,96 Ft
Font
479,96 Ft
Bitcoin
23,566 $

Müller Cecília részben egy nagyon jó hírrel is szolgált a harmadik hullámról

Fotó: Kótaj, 2021. március 22. Kiss Csaba háziorvos előkészíti az oltáshoz az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját kótaji rendelőjében 2021. március 22-én. MTI/Balázs Attila
not image

Hujber Dávid

2021. március 22. - 19:52

Az új szennyvízadatok adnak némi okot a bizakodásra, de még távolról sincs vége a harmadik hullámnak Magyarországon.

Az új hullám drasztikus mértékben terjed, és a hétfői adatok is ezt erősítették meg. A jobb hírek közé tartozik, hogy az OGYÉI engedélyezett két további oltást, amikkel tovább gyorsulhat az oltási folyamat, maga az immunizálás.

Soron kívül Kiszáradt a Jangce folyó egy része, „felhőbeültetést” végeznek a kínaiak az esőért

Egy ideig azonban nem számolhatunk azzal, hogy a harmadik hullám érezhetően alább fog hagyni, mert még mindig egy emelkedő szakaszban járunk, és nem tudni, hogy mikor jön el a plafon. Sőt, Szlávik János szerint az sem elképzelhetetlen, hogy létrejöhet egy magyar variáns.

Jelenleg azonban a brit variáns dominál, a betegségek körülbelül 90%-áért ez a variáns felel, mint arról Müller Cecília országos tisztifőorvos beszámolt. Müller a szennyvízadatokra is kitért, amiről részben egy pozitívabb képet tudott adni, legalábbis az elmúlt időszakhoz képest.

Mindenki számára elérhető gyógyszer segíthet a koronavírus-fertőzöttek kezelésében

Az új szennyvízadatok már nem emelkedést, hanem stagnálást mutatnak. „Bizakodóak vagyunk, és kérem, hogy mindenki álljon a járványkezelés mögé, mindenki a maga szintjén.” – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Ez azért is jó hír, mert az elmúlt héten még arról beszéltek, hogy a szennyvízmintákban erőteljesen növekedett az örökítőanyag, de ez most megállt.