Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Müller Cecília részben egy nagyon jó hírrel is szolgált a harmadik hullámról

Az új szennyvízadatok adnak némi okot a bizakodásra, de még távolról sincs vége a harmadik hullámnak Magyarországon.

Fotó: Kótaj, 2021. március 22. Kiss Csaba háziorvos előkészíti az oltáshoz az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját kótaji rendelőjében 2021. március 22-én. MTI/Balázs Attila
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az új hullám drasztikus mértékben terjed, és a hétfői adatok is ezt erősítették meg. A jobb hírek közé tartozik, hogy az OGYÉI engedélyezett két további oltást, amikkel tovább gyorsulhat az oltási folyamat, maga az immunizálás.

Egy ideig azonban nem számolhatunk azzal, hogy a harmadik hullám érezhetően alább fog hagyni, mert még mindig egy emelkedő szakaszban járunk, és nem tudni, hogy mikor jön el a plafon. Sőt, Szlávik János szerint az sem elképzelhetetlen, hogy létrejöhet egy magyar variáns. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Jelenleg azonban a brit variáns dominál, a betegségek körülbelül 90%-áért ez a variáns felel, mint arról Müller Cecília országos tisztifőorvos beszámolt. Müller a szennyvízadatokra is kitért, amiről részben egy pozitívabb képet tudott adni, legalábbis az elmúlt időszakhoz képest.

Mindenki számára elérhető gyógyszer segíthet a koronavírus-fertőzöttek kezelésében

Az új szennyvízadatok már nem emelkedést, hanem stagnálást mutatnak. „Bizakodóak vagyunk, és kérem, hogy mindenki álljon a járványkezelés mögé, mindenki a maga szintjén.” – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Ez azért is jó hír, mert az elmúlt héten még arról beszéltek, hogy a szennyvízmintákban erőteljesen növekedett az örökítőanyag, de ez most megállt.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.