Müller Cecília remek hírt közölt az indiai variánsról

Fotó: Mészáros Marianna asszisztens beolt egy várandós nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. május 6-án. MTI/Rosta Tibor
not image

Hujber Dávid

2021.május.11 - 12:08

Müller Cecília országos tisztifőorvos jelentette be, hogy egyelőre nem detektálták a veszélyesnek tartott indiai mutánst, mely egyre inkább sakkban tartja Indiát.

Noha India egy nagyon távoli ország, mint arról Müller is említést tett, a vírusok nem ismernek határokat, így nem zárható ki, hogy Magyarországon is megjelenhet az új mutáció. Láthatjuk, hogy Indiában mekkora problémákat okoz a vírus, mely már más országokban is megjelent.

Az operatív törzs keddi sajtóeseményén jelentették be, hogy az indiai mutáció továbbra sincs jelen Magyarországon, legalábbis azt nem detektálták. A szakemberek folyamatosan figyelik az eseményeket, kutatásokat végeznek, hogy a lehető leghamarabb információt kapjanak egy ilyen mutáns esetleges megjelenéséről.

Így állunk most az oltásokkal és a regisztráltakkal: május 11.

Tehát az indiai mutáns hivatalosan még nem jelent meg az országban, ugyanakkor nem zárható ki, hogy ez a későbbiekben változhat. Többek között emiatt is fontos az oltóanyagok beadása, amik a variánsokkal szemben is védelmet nyújtanak.