Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Müller Cecília megnyugtatta az embereket a hazai PCR tesztek kapcsán

Az országos tisztifőorvos tisztázta, hogy számos más országgal szemben a hazai PCR-tesztek több vírustörzset is képesek kimutatni.

Fotó: Nyíregyháza, 2021. március 11. Moderna koronavírus elleni vakcina fecskendőben szociális alapszolgáltatásban dolgozó munkatársak beoltására a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Idősek Otthonának épületében 2021. március 11-én. MTI/Balázs Attila
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Müller Cecília reagált azokra a hírekre, miszerint egyes mutáns vírusokat nem ismernek fel a PCR-tesztek, de a Magyarországon lévőknek emiatt nem kell igazán aggódniuk.

Több olyan vírusvariáns is van, amelyeket a hagyományos PCR-tesztek nem tudnak kimutatni. Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, ez attól függ, hogy milyen PCR-tesztről van szó. A Magyarországon végzett tesztek háromféle antigént is ki tudnak mutatni. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Számos országban csak egy antigént mutatnak ki, míg Magyarországon hármat is, tehát sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy hazánkban a mutálódott vírusokat is detektálni tudják ezekkel a tesztekkel.

Két vakcinaszállítmány is érkezett csütörtökön, az egyik sokkal kevesebb

„Egyelőre Magyarországon bármelyik vírustörzset ki tudjuk mutatni PCR-vizsgálattal. Ez azonban nem egy statikus állapot, mivel folyamatosan új variánsokat találnak. Magyarországon jelenleg a brit variáns a domináns, emiatt is növekednek jelentős mértékben a számok.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.