Müller Cecília elmondta, kik kerülnek inkább intenzívre és lélegeztetőgépre

Fotó: Unsplash
not image

Hujber Dávid

2021. december 1. - 18:23

Müller Cecília arról is beszélt a szerda reggeli interjújában, hogy kik azok, akik a leginkább veszélyben vannak, és végül intenzív osztályra, vagy lélegeztetőgépre kerülnek.

A Mokka szerda reggeli interjújában kérdezték meg a tisztifőorvost arról, hogy a betegek miért kerülnek lélegeztetőgépre, illetve kik vannak a legnagyobb veszélyben ezzel kapcsolatban.

„Egyértelműen igazak azok a megállapítások, amik korábban is, a pandémia kezdete óta igazak voltak – akik immunszupresszált állapotban vannak, krónikus megbetegedésben szenvednek, és Magyarország ezen a területen sajnos elég előkelő helyen szerepel.”

Ezek a vezető halálokok a hazánkban, emiatt azok, akik ilyen betegségekben szenvednek, különösen nagy veszélyben érezhetik magukat, különösképpen azok, akik még csak be sem oltották magukat.

Ahogyan Müller is hangsúlyozta, az embereknek törődniük kell magukkal, mivel azok, akik nem fordítanak nagy figyelmet ezekre a betegségekre, még nehezebb helyzetbe hozzák magukat.

Müller Cecília szerda reggel megerősítette, még mindig nem detektálták az új vírust

„Amikor észlelünk valamilyen tünetet, akkor forduljunk orvoshoz. Egy cukorbetegnek például legyen szépen egyensúlyba beállítva a kezelése, akár egy magas vérnyomásosnak.”

Müller szerint ez amiatt is fontos, mert a beteg ezzel visszahozhatja az esélyeit arra a szintre, amit az átlagpopuláció visel. Az adatok arra is rámutattak, ha egy beteg súlyosan megbetegszik, akkor általában nagyon nehéz visszahozni az egészséges állapotba.

Magyarul a betegeknek rendszeresen kezeltetni kell magukat, hogy a megfelelő szinten legyenek, mert máskülönben a súlyos állapotuk az életükbe kerülhet. „Ez nagyon fontos.” – mondta Müller az egyensúlyi helyzetről.