Clouds
21 Budapest
Dollár
360,18 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,72 Ft
Bitcoin
23,068 $

Elküldte az MTVA a prostituáltakat futtató Kékfény-riportert

Illusztráció. Forrás: Unsplash
Bűnügy
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az MTVA szombati közlése szerint megváltak attól a riportertől, akit a rendőrség bordélyházak működtetése miatt tartóztatott le a héten.

Pénteken tartóztatták le a Kékfény riporterét, miután kiderült, országszerte több lakást bérelt ki azzal a céllal, hogy ott prostituáltaknak dolgozzanak neki fizetett napidíjért cserébe, ami akár 12-15 ezer forint is lehetett.

A közlést követően a Mandiner kereste meg az MTVA-t, hogy megtudják, valóban az ő alkalmazottukról van-e szó, ők pedig ezt az információt megerősítették, de jelezték, amint fény derült az ügyre, elbocsátották az említett riportert, aki a Kékfény nevű műsorban dolgozott.

A lap kérdésére a közmédia azt is elárulta, az ügy kirobbanása után azonnal tájékoztatást kértek a műsor készítőitől arról, hogy a riportert bármilyen külső vagy belső nyomásgyakorlás érhette-e ennek az információnak tudatában, ők viszont arra jutottak, hogy ilyesmiről nem volt szó.

Sajtóértesülések szerint a gyanúsított beismerő vallomást tett, az általa kibérelt lakások tulajdonosai, akiknek azt hazudta, családalapításhoz keres lakást, nem tudtak arról, mi a valódi szándéka. Visszaesőként akár ötéves börtönbüntetésre is ítélhetik.