Dollár
387,15 Ft
Euró
394,76 Ft
Font
467,55 Ft
Bitcoin
23,907 $

MSZP: “amíg nem telik a mentő- és tűzoltóautók megtankolására, addig ne hűtsék és ne fűtsék a Karmelita kolostort se”

Komjáthi Imre, az MSZP képviselõje felszólal a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 12-én. A javaslatot 120 igen szavazattal, 57 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett fogadták el kivételes eljárásban. MTI/Kovács Attila
not image

Takács Petra

2022. augusztus 5. - 22:03

Az MSZP kijelentette, a kormánynak inkább magán kellene kezdenie a spórolást, meglátásuk szerint ugyanis a Fidesz “hazug, csaló kampányt folytatott” a választás előtt.

Önmagán, így az általa használt épületeken kezdje a spórolást a kormány – vetette fel pénteki online sajtótájékoztatóján az MSZP elnökhelyettese.

Soron kívül Dancing with the Stars 3: hihetetlen bejelentések, Kulcsár Edina, Rubint Réka, Csobot Adél is elindul

Amíg nem telik a mentő- és tűzoltóautók megtankolására, addig ne hűtsék és ne fűtsék a Karmelita kolostort se – mondta Komjáthi Imre, megjegyezve: szociális intézmények mennek csődbe, zárnak be, és a kulturális intézmények számának csökkentése is szóba került.

Szerinte a Fidesz “hazug, csaló kampányt folytatott” a választás előtt, “arcátlanul hazudtak a rezsicsökkentés megtartásáról, az ország állapotáról, a gazdaság jövőjéről” annak érdekében, hogy elitjük továbbra is “féktelenül gazdagodhasson”.

A szocialista politikus kifogásolta, hogy a kormánypártiak a kampányban nem szóltak a példátlan áremelkedésről, amely már tavaly év végén megindult. Szükségtelennek nevezte az áram és a gáz árának emelését; az előbbi alacsony árát szerinte a paksi atomerőmű szavatolja, utóbbiét pedig korábbi kormányzati közlés alapján a Gazprommal kötött szerződés biztosítja.

A “szükségtelen és brutális” áremelések és a kata-rendszer átalakításának visszavonása mellett Komjáthi Imre sürgette a közszolgálati dolgozók fizetésének emelését, az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását, a minimálbér adómentessé tételét, a keveset keresők közterheinek csökkentését, valamint azt, hogy a kormányzat támogassa az épületek energia-hatékonyságának javítását.

Az MSZP elnökhelyettese a szükséges lépések között említette az Európai Unióval szemben indított “háború” befejezését és a jogállamisággal kapcsolatos követelmények teljesítését.

(MTI)