Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

Az MSZP hivatalosan is megerősítette, kit támogatnak miniszterelnöknek

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester (k) és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője évzáró sajtótájékoztatót tart a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. december 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Takács Petra

2021. május 15. - 13:48

A Magyar Szocialista Párta (MSZP) hivatalosan is megerősítete, hogy Karácsony Gergelyt fogják támogatni az ellenzéki előválasztáson.

A párt azt írta az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében: országos elnöksége egyhangú döntésével Karácsony Gergelyt támogatja az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért közös miniszterelnök-jelöltjeként a 2022. évi országgyűlési választást megelőző előválasztáson.

Hozzátették, azért támogatják Karácsony Gergelyt, mert modern, fiatal, 21. századi miniszterelnöke lehet Magyarországnak. Olyan kormányfő, aki elkötelezetten támogatja és meg is valósítja az MSZP korszakváltó programját.

“Hisszük, hogy az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson elnyeri a többség bizalmát és a 2022-es kormányváltás után visszaépíti a jogállamot. Újra szabad lesz a sajtó, a törvény ismét mindenkire egyformán vonatkozik majd. Karácsony Gergely és kormánya olyan esélyteremtő országot épít, ahol mindenki tehetsége és tudása alapján boldogulhat, ahol magától értetődő az elesettek segítése és a szociális biztonság megteremtése” – fogalmaztak.

Kitértek arra: a jelenlegi főpolgármester “zöld és baloldali kormányfőként” óvja majd a természeti értékeket, és azért fog dolgozni, hogy a klímatudatosság, valamint a zöldenergia felhasználása minél szélesebb körben elterjedjen.

Az MSZP mindenkit arra kér, álljon Karácsony Gergely mellé, “hogy Magyarországnak becsületes, tisztességes és hozzáértő miniszterelnöke legyen”.

A hatalom embereit végre leválthatja az emberek hatalma, a jelenlegi főpolgármester pedig a béke és az építkezés kormányfője lesz, amiben az MSZP elkötelezetten támogatja – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.