Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Mozgósított orosz katonák lázadtak fel, majd vonultak ki egy katonai bázisról (videó)

TÉMÁK:
#orosz katonák
Fotó: Hadkötelezettség alá vont orosz férfiakat búcsúztatnak a nyugat-szibériai Tyumeny város vasútállomásán 2022. december 2-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én rendelt el részleges mozgósítást az ukrajnai háború miatt. MTI/AP
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ellenséges erőknek több nehézséggel is szembe kell nézniük, mint például az időjárási viszontagságok, a katonai kudarcok és az alacsony morál.

Nemrégiben egy rövid videó került fel a Twitterre, amelyen állítólag mozgósított orosz katonák láthatók, ahogy fellázadnak az őrök ellen, majd tiltakozásképp csapatostul kivonulnak egy katonai bázisról, miközben egy verekedés is kibontakozik.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A felvételeket a Business Ukraine magazine osztotta meg, hozzátéve, hogy az orosz csapatoknak továbbra is nehézségekkel kell szembenézniük, mint például az időjárási viszontagságok, a katonai kudarcok és az alacsony morál.

Bár a Sky News nem tudta függetlenül ellenőrizni ezeket az állításokat, ám nem ez az első, hogy ilyen jellegű videófelvételek jelentek meg az interneten, ugyanis már a háború kirobbanása után keringtek olyan pletykák, hogy az orosz katonák nem túl fegyelmezettek és gyakran ellenszegülnek.

A Reuters szerint a herszoni visszavonulás után is hasonló volt a helyzet, ugyanis az üres területre bevonuló ukrán erők több elhagyatott raktárépületet és járművet találtak, köztük számos gyalogsági ruházatot is.

Ez pedig arra enged következtetni, hogy az ellenséges katonák egy része a kivonulás előtt civil álruhát öltött, az viszont kérdéses, hogy az érkező ukrán hadsereg, vagy a további orosz katonai szolgálat elől akartak így megszökni.