Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
26,826 $

Mourinho diszkréten jelezte, nincsenek túl mély érzései a Tottenham iránt

Fotó: EPA/Riccardo Antimiani
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

José Mourinho kifejezetten nyíltan beszélt a Tottenham Hotspur csalódást keltő időszakáról, s kijelentette, nem táplál túlzottan mély érzéseket korábbi klubja iránt.

Az ESPN jelentése szerint a 60 éves szakember, aki 2000-ben kezdődött pályafutása óta 10 csapatot is irányított, s most a jövő heti, a Sevilla elleni Európa-liga-döntőre készül, hogy a Romát ismételten európai bajnoki címhez juttassa, most egyik korábbi klubja kapcsán szólalt meg.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Mourinho mindenekelőtt kiemelte, élvezni fogja a döntőt, utalva arra, hogy több hír is megjelent annak kapcsán, miszerint elhagyhatja a klubot, hozzátéve, hogy „örökre kötődni fog a Romához”, majd elismerte, ha a Tottenhamról van szó, már nem ilyen érzések kerítik hatalmukba.

Az FC Porto, az Inter Milan, a Chelsea, a Real Madrid és a Manchester United korábbi edzője, aki az elmúlt szezonban első európai bajnoki címéhez vezette a Romát, nemes egyszerűséggel kijelentette, semmiféle kötődést nem érez a Tottenham kapcsán. Mint ismert, a szakembert 2021 áprilisában 17 hónap után menesztették a klubtól, mindössze 6 nappal a Ligakupa-döntő előtt.

Mourinho úgy fogalmazott:

„Remélem, a Tottenham-szurkolók nem értenek félre, de az egyetlen klub a pályafutásom során, amely iránt még mindig nem érzek mély érzelmeket, az a Tottenham. Valószínűleg azért, mert a stadion üres volt a koronavírus idején. És valószínűleg azért is, mert (Daniel) Levy nem engedte, hogy döntőt és trófeát nyerjek.”

Ezt követően részletezte, hogy a Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United mind olyan klubok, melyeket a mai napig kedvel, és örömmel gondol vissza rájuk, főként azért, mert úgy érzi, ezek a klubok és azok szurkolói is szeretettel emlékeznek vissza rá.