Dollár
430,80 Ft
Euró
417,58 Ft
Font
468,05 Ft
Bitcoin
19,489 $

Hatalmas tömeg gyűlt össze Moszkvában a mozgósítás hírére, s azt skandálták, “küldjétek Putyint a lövészárokba!” (videó)

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 22. - 14:39

Úgy tűnik, az orosz lakosság nem igazán örült Putyin bejelentésének, mely szerint 300 ezer tartalékost hív be, hogy aztán Ukrajnába küldje őket harcolni.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Putyin bejelentette, hogy aláírta a rendeletet, mellyel elrendelte a részleges mozgósítást Oroszországban, magyarul 300 ezer tartalékost fognak behívni és elküldeni Ukrajnába harcolni.

Soron kívül Új mélypontra süllyedt a fogyasztói hangulat Németországban, mi lesz ezután?

Az orosz lakosság tetszését azonban szemmel láthatóan nem igazán nyerte el a bejelentés, s szokatlan módon tüntetést szerveztek Moszkvában, Putyin bejelentése ellen tiltakozva.

Az OVD-Info független megfigyelőcsoport adatai szerint Putyin bejelentése óta több mint 1300 embert tartóztattak le, akik más véleményen vannak a háborúról, mint a Kreml.

A Sky News moszkvai tudósítója, Diana Magnay szerda délután azt írta, az elmúlt 5-6 hónapban nem lehetett látni tüntetéseket a városokban, mivel az emberek féltek attól, hogy letartóztatják őket, hozzátéve, hogy most “egyértelműen ez történik”.

A Sky News tudósítója arról is beszámolt, hogy “a rendőrség nagyon brutálisan bánik velük”. Az alábbi videón pedig látható, ahogy egy tömeg gyűlt össze Moszkvában, a Putyin bejelentésével elégedetlen tüntetők pedig azt skandálták, “küldjétek Putyint a lövészárokba!”