Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Moszkva rakétacsapást mért a raktárra, ahol Ukrajna állítólag a nyugati fegyvereket tárolja

Fotó: Drummer / Twenty20

Czinder Tímea

2022. június 12. - 16:21

A támadás komoly kárt tett a létesítményben, az ukrán fél azonban úgy nyilatkozott, nem voltak fegyverek az épületben.

Ukrajna keleti részén, Szeverodonyeckban utcai harcok dúlnak, az Interfax pedig arról adott hírt vasárnap, hogy az orosz erők cirkálórakétákkal próbálták megsemmisíteni a nyugat-ukrajnai Ternopil régióban fekvő nagy raktárt, ahol az amerikai és európai fegyvereket tárolják – számolt be a The Guardian.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

Ternopil kormányzója szerint a Csortkiv város ellen irányuló, Fekete-tengerből kilőtt rakéták részben elpusztították a katonai létesítményt, a támadás során pedig 22 katona sebesült meg, cáfolták azonban a híresztelést, miszerint fegyvereket tároltak volna a létesítményben.

Moszkva többször is kritizálta az Egyesült Államokat és más nemzeteket, amiért fegyverekkel látják el Ukrajnát, meghosszabbítva ezzel a konfliktust; Vlagyimir Putyin orosz elnök a hónap elején kijelentette, Oroszország új célpontokra fog csapást mérni, ha a Nyugat nagyobb hatótávolságú rakétákat szállít Ukrajnának, hogy nagy pontosságú rakétarendszerekben használják fel azokat.

Az ukrán vezetők az elmúlt napokban ismét arra kérték a nyugati országokat, gyorsítsák fel a nehézfegyverek szállítását, miközben az orosz erők tűz alatt tartja az ország keleti részét.