18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Morális kérdéseket vetnek fel a terjedőfélben lévő szexrobotok

SWNS
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 18. - 10:16

Személyi jogokkal foglalkozó szakemberek szerint komoly problémákat idézhetnek elő a jövőben a szexrobotok, amelyek akár át is vehetik az uralmat a férfiak és a nők felett.

A Phys.org tudományos hírportál beszámolójában Madi McCarthy, az LK ügyvédje, valamint Tania Leiman, a Finders Egyetem docense által szignózott tanulmányt vették tüzetesebben górcső alá, amelyben arról írnak, miként kellene a kormányoknak reagálni a szexrobotok importálására.

Főként amiatt fejezték ki aggodalmukat, hogy egyre realisztikusabb szexbábukat hoznak létre, ami a húsvér nők tárgyiasításához vezethet, mely végül erőszakot szülhet, a férfiak pedig agresszívvá válhatnak.

Egyre nagyobb igény mutatkozik az efféle masinák iránt, a VR-szemüvegek révén pedig lényegében valós időben kiélhetik minden egyes vágyaikat a kéjelkedők, ezáltal a nők megítélése is csorbát szenvedhet.

Az egyik legnagyobb gond az lehet, hogy másodvirágzását élheti a nők ellen elkövetett szexuális erőszak, ugyanis a robotokat úgy programozhatják be, ahogyan csak szeretnék, így a legperverzebb vágyakat is kielégíthetik, amit a való életben egyetlen nő sem tenne meg.

Ugyanakkor jótékony hatásai is lehetnek a szexbábuknak, hiszen enyhíthetik az agresszivitást azokban a férfiakban, akikben túlteng a tesztoszteron, és akár a szexuális bűnözők lankadatlan kényszereit egyaránt vissza lehet velük szorítani.

Mindenesetre a szakértők abban megegyeztek, hogy egy egészséges egyensúlyt kellene kialakítani a szexrobotok piacra dobása és elterjedése között, amelynek kizárólag egy olyan rendelettel lehetne gátat szabni, amit a világ országainak vezető politikusai hoznának meg.