Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Montenegró a katonai költségvetésének 11 százalékát Ukrajnának adományozza

TÉMÁK:
#Montenegró
Fotó: Ukrán katonák egy BM-21 Grad típusú rakéta-sorozatvetővel lőnek orosz állásokat a frontvonalon, a Donyecki területen lévő Bahmut közelében 2022. november 24-én. MTI/AP/Libkos
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A miniszterelnök szerint országa „békét akar”, ezért is fejezik ki támogatásukat Ukrajna és annak népe iránt.

A miniszterelnöki hivatal jelentéséből kiderül, miszerint Montenegró a katonai költségvetésének 11 százalékát Ukrajnának adományozza, amely a menekültek ezreinek befogadásával együtt egyértelmű eltökéltséget mutat az ukránok védelmét illetően.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A feltételekről Dritan Abazović montenegrói miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök állapodott meg, akik közös nyilatkozatot írtak alá hétfőn, amely az országok közötti együttműködés kiemelt területeit is meghatározza.

Zelenszkij a Telegramon is beszámolt az eredményekről, kiemelve, mennyire hálás Montenegrónak mindazért az erőteljes politikai támogatásért és gyakorlati segítségért, amelyet eddig Ukrajnának nyújtott.

Abazović pedig azt írta a Twitteren, hogy országa „békét akar”, ezért is fejezik ki határozott támogatásukat Ukrajna és annak népe iránt – derül ki a CNN beszámolójából.

„Megvédjük az ország területi integritását és szuverenitását, mint ahogyan a szabad élethez való jogát is”

– hangoztatta.