Dollár
432,50 Ft
Euró
420,54 Ft
Font
470,25 Ft
Bitcoin
19,424 $

Megszólalt egy benzinkutas: ez történik, ha valaki kétszer tankol egy nap

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 16. - 17:38

A magyar olajvállalat korábbi döntése után felmerült néhány kérdés, amelyekre válasz is érkezett, ennek köszönhetően néhány érdekesség is napvilágot látott.

A Mol még augusztus elején vezette be, hogy a töltőállomásain naponta csak egyszer lehet tankolni, függetlenül attól, hogy hatósági vagy piaci árra jogosult az adott jármű, amit minden esetben le is ellenőriznek.

Soron kívül Kormányinfó: erre számíthatnak az önkormányzatok a hatalmas áremelkedéssel

Ezt úgy teszik meg, hogy leolvassák a forgalmin található vonalkódot, amely bekerül a hazai kúthálózat rendszerébe, így a kutasok már tudni fogják, hogy tankoltak-e aznap az említett gépjárműbe, vagy sem, ez azonban két fontos kérdést is felvet.

A vezess.hu arra volt kíváncsi, hogy mi a helyzet a külföldi forgalmival rendelkező autók esetében, ugyanis ők csak piaci áron tankolhatnak, de ott a forgalmiban nincs vonalkód, amit be lehetne rögzíteni a Mol rendszerébe.

A benzinkutas kolléga elárulta, ők annyiszor tankolnak egy nap, ahányszor csak akarnak, mivel ezt így lehetetlen lenne ellenőrizni, majd arra is kitért, mi történik olyankor, ha valaki magyar forgalmival hatósági áron tankol, ám aznap még visszamegy a benzinkútra.

Elmondása szerint ebben az esetben sem tudnak sokat tenni, mert nem mondhatják azt, hogy akkor nem fizethet, illetve a tankból sem szívhatják le az üzemanyagot. Ha azonban valaki egy nap többször is beáll a Molhoz tankolni, az első fizetés után már piaci árat kérnek tőle akkor is, ha jogosult lenne a hatósági árra.

A vezess.hu mindenkinek azt javasolja, hogy csak a szükséges mennyiséget tankolják az autóikba, hiszen nincs ok a pánikvásárlásra, az ország működéséhez pedig arra van szükség, hogy akik a munkájuk miatt vezetnek (például a mentők, fuvarozók, szerelők, stb), időben és eleget tudjanak tankolni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.