Dollár
387,52 Ft
Euró
394,82 Ft
Font
467,92 Ft
Bitcoin
23,912 $

Drágán ráfizethet, aki 50 liter felett tankol a MOL-kutakon

Fotó: Hatósági üzemanyagárak a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak. MTI/Komka Péter

Czinder Tímea

2022. június 26. - 12:47

Az óvatlan autósok a piaci árat kénytelenek megfizetni a teljes üzemanyag-mennyiség után.

Péntektől már csak azok az autósok vehetik jogosultak 480 forintos áron tankolni a MOL-kutakon, akik legfeljebb 50 litert vásárolnak, a limit túllépése esetén pedig az egész tankolásért a piaci árat kell megfizetni.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány úgy érzi, most pont rá van szükség

Az AutóSámán Youtube-csatornáján megnézhető felvételen az látható, ahogyan egy a videós – a szigorítás bejelentése után – teszteli, vajon a kútoszlop órája jelzi-e valahogyan az 50 literes határ átlépését. Nem jelzett, az autós pedig a tankolt 53,6 liter után kénytelen volt a teljes piaci árat, 45 143 forintot megfizetni, vagyis a kísérlettel 20 000 forintot veszített.

A MOL elmondta, folyamatban van a kútoszlopok mechanikai átállítása, az olajtársaság azonban több mint 470 töltőállomással rendelkezik, így a teljes átállás eltarthat még pár napig, legkésőbb a jövő hét első felében fog befejeződni.

A cég azt is jelente, azok az autósok, akik pénteken még nem voltak tisztában a szabályokkal, és véletlenül túllépték az 50 literes limitet, kártalanításra számíthatnak – olvasható a Napi cikkében.

„Ha valaki ma még nem tájékozódott, nem olvasta el a kiírást, és 50 liter felett tankolt, akkor ha jogosult hatósági árra, természetesen az 50 liter feletti tankolására is hatósági árat alkalmazunk. Ha ez valami folytán nem így történt, abban az esetben a Mol ügyfélszolgálatán érdemes jelentkezni, haladéktalanul kártalanítjuk”

– közölte a társaság.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.