Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Mol Limo: nem éri meg ittasan vezetni, 350 ezerbe kerül ezentúl

Fotó: A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány miatt fertőtlenítést végeznek a közösségi autómegosztó szolgáltató, a MOL Limo egyik autóján a budapesti Schönherz Kollégium mellett 2020. március 12-én. MTI/Mónus Márton
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ez abban az esetben is igaz, ha valaki jogosulatlanul vesz igénybe Limót (például a bérlő átadja másnak a volánt).

A Totalcar értesülései szerint módosítja a tarifákat a Mol közösségiautó-szolgáltató leánycége, a Limo, ahol eddig elsősorban időalapú árazást alkalmaztak, ám március 22-től egy használatarányos, idő- és megtett kilométer alapú díjszabás lép életbe.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

A cég példái alapján ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy elektromos Dacia Springgel 20 perc alatt megtett alig több mint 5 kilométeres út alkalmi bérlőként 1607 forintba kerül majd, de a havidíjat fizető bérlők ezt 1325 forintból megússzák, mivel a perc- és kilométerdíjból 20% kedvezményt kapnak.

A költségek így néznek ki:

  • 200 forintos indítás költség,
  • 24 forintos percdíj,
  • 181 forintos kilométerdíj.

Ám a 24.hu beszámolója alapján egyéb tételek is változnak: ha valaki jogosulatlanul vesz igénybe Limót (például a bérlő átadja másnak a volánt), akkor 350 ezer forintot számláznak ki neki, s ugyanez a helyzet akkor is, ha valaki ittasan vagy tudatmódosító szer hatása alatt vezet (holott ezek 300 ezerbe kerültek korábban).