Dollár
387,15 Ft
Euró
394,76 Ft
Font
467,55 Ft
Bitcoin
23,907 $

Ne lepődj meg, ha a Mol kútjain tankolsz, durva változás lépett életbe

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 5. - 18:24

Úgy tűnik ez is eljött: sajtóértesülések szerint már csak naponta egyszer lehet a Mol kútjain 480 forintos ársapkán tankolni.

A Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója, Bujdos Eszter úgy tudja, hogy a július 30-i bejelentések óta a Molnál naponta csak egyszer lehet a kedvezményes, 480 forintos literenkénti áron tankolni, ám Bujdos elárulta, hogy ez miért van, illetve, hogy milyen célból történhetett.

Soron kívül Orosz védelmi miniszter: az szíriai terroristák hamis videókat forgatnak civilekre mért orosz csapásokról

Tudomása szerint július 30-a dél óta a Molnál egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet hatósági áron tankolni, attól függetlenül, hogy az ember mennyit tankol. Bujdos megosztotta, hogy a rendszer felismeri a rendszámot, és azonnal jelzi a kutasnak, ha valaki egyszer már tankolt aznap, másodjára pedig nem engedi ugyanazon az áron tankolni.

A 24.hu-nak a szakember elmondta, a Mol nagy valószínűséggel fejlesztette kasszarendszerét, ennek köszönhetően pedig már így működnek, emellett pedig megmaradt az 50 literes limit is, magyarul egyidejűleg maximum 50 litert tankolhatunk hatósági áron.

Bujdos úgy véli, főként vidéken életszerű, hogy az emberek naponta akár több alkalommal is tankolnak, ez az intézkedés viszont nem előnyös számukra, hiszen a második tankolásuk után már nem az ársapkás, hanem a piaci árat kell kifizetniük.

A maximum 50 literes korlátozásnak az a lényege, hogy az emberek ne rohanjanak a kutakra és ne induljon be a pánikvásárlás, ebben az esetben ugyanis könnyedén kifogyhatnának a készletek: Budapesten például volt egy olyan útvonal, ahol egymás után egyik kútnál sem volt üzemanyag, de ez a jelenség sajnos egyre gyakoribb a Balatonnál is, főként Siófokon.

Bujdos arra is kitért, hogy több robogós panaszkodott már annak kapcsán, hogy július 30-a óta csak piaci áron adnak nekik üzemanyagot, a szakember pedig megosztotta ennek hátterét: mivel a robogóknak nincs forgalmi engedélye, nyilvánvalóan nem is tudják bemutatni a benzinkúton. Megosztotta, hiába viszik az adásvételi szerződést, és a kgfb-igazolást, nem kapják meg az üzemanyagot 480 forintos literenkénti áron.