Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Tömegével küld mobilházakat Katar a földrengések túlélőinek

Fotó: Mentőcsapat száll fel egy svájci repülőgépre, amely segélyszállítmánnyal megrakodva indul Törökországba a zürichi repülőtérről 2023. február 6-án, miután több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét. A legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A földmozgások halálos áldozatainak száma meghaladja az ötezret. Törökországban 4758 összedőlt épületből közel 8000 túlélőt mentettek ki. MTI/EPA/Keystone/Michael Buholzer
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A felszerelést és a szakembereket egy C-130-as repülőgép és legénysége viszi a célállomásra, akik a mobilházak és a tábori kórház felállításában is segítenek majd.

Stefanie Dekker, az Al Jazeera munkatársa számolt be arról, miszerint Katar 10 ezer mobilházat küld a földrengés által sújtott törökországi és szíriai területekre, emellett 120 mentőssel, egy tábori kórházzal és humanitárius segéllyel támogatja a bajbajutottakat.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Nyilatkozata a katari al-Udeid légibázisról érkezett, miközben kifejtette, egy C-130-as repülőgép és legénysége indul a célállomásra, akik a mobilházak és a tábori kórház felállításában is segítenek majd, hogy mielőbb fogadni tudják a sebesülteket és a túlélőket.

„Egy orvosi csapat, valamint egy mentőegység tagjai is a fedélzeten vannak, akiknek többek között az lesz a feladata, hogy beszerezzenek mindent, amire szüksége lehet a helyieknek, de felszerelést is visznek magukkal”

– mondta.

Dekker ezt követően azzal folytatta, hogy az egyik délkeleti repülőtérre indulnak, amely jelenleg zárva van, és azon fognak igyekezni, hogy minden létfontosságú dologgal ellássák a túlélőket, akiknek nagy szükségük van minden segítségre.