Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Az MNB 20 százalékos inflációt jósol, a DK szerint “ennél csak még nehezebb lesz az életünk az Orbán-kormánnyal”

Varju László, a DK vezérszónoka felszólal a Magyarország 2023. évi központi költségvetésérõl szóló vitában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 22-én. MTI/Bruzák Noémi
not image

Takács Petra

2022. augusztus 11. - 23:58

A DK beismerésnek minősítette az MNB 20 százalékos inflációról szóló előrejelzését, mondván, ha a “valóságot mindig megszépítő Magyar Nemzeti Bank” is 20 százalékos inflációt jósol, mekkora lesz az a valóságban.

Mostanra a Matolcsy György vezette jegybank is beismerte, hogy nagy a baj a magyar gazdasággal és amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig maradni fog az “orbáni infláció” is – mondta a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Varju László azt mondta: a Magyar Nemzeti Bank 20 százalékos inflációt jósol a következő hónapokra, ez pedig azt jelenti, hogy – mint fogalmazott – “hiába döntöget 25 éves rekordokat az orbáni infláció, hiába van rezsiemelés és kormányzati megszorítások, ennél csak még nehezebb lesz az életünk az Orbán-kormánnyal”.

A DK-s politikus feltette a kérdést, hogy ha a “valóságot mindig megszépítő Magyar Nemzeti Bank” is 20 százalékos inflációt jósol, mekkora lesz az a valóságban.

A DK szerint a hónapok óta tartó drágulás “az évtizedes forintgyengítés, a Fidesz gazdaságpolitikájának egyenes következménye”, a magyar gazdaságot és a mindennapi életet “ma az orbáni infláció fojtogatja”.

Varju László azt mondta: “Orbán miatt emelkednek az árak a boltokban”, miatta ér kevesebbet a fizetés, a nyugdíj és szegényedik el Magyarország.

“Orbán Viktor tehát a magyarokkal akarja megfizettetni rossz kormányzásának árát, miközben saját fizetését gyorsan megháromszorozta”

– fogalmazott a DK politikusa.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.