Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Ennyit fizettethet ki az MLSZ a rendbontó szurkolókkal

Az angol csapat játékosai letérdelnek a labdarúgó világbajnoki selejtezõk 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkõzés elõtt a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án. MTI/Illyés Tibor
not image

Kornis Vivien

2021. október 15. - 16:54

Az érintett drukkerektől a tetteik súlyától függően akár 1-2 millió forintot is követelhetnek.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, kétéves kizárást kaptak azok a magyar szurkolók, akik a szeptemberben Budapesten megrendezett magyar-angol mérkőzés rendbontóiként azonosítottak. 

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

A poharakkal dobálózó, kirekesztő, rasszista módon viselkedő drukkerek ráadásul nemcsak kitiltásra kerültek, de a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) polgári pert is indít ellenük. 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, vagyis a FIFA ugyanis 200 ezer svájci frankos, vagyis 67 millió forintos büntetést rótt ki az MLSZ-re a szurkolók minősíthetetlen magatartása miatt, a szervezet pedig ezt rajtuk szeretné behajtani. 

A Bors megkeresésére dr. Borbély Zoltán ügyvéd, sportjogász elmondta: mivel a diszkrimináció és a rasszizmus “Magyarországon nagyon szűk mezsgyén büntethetőek”, ezért a rendbontókkal szemben a “garázdaság szabálysértése állhat fenn.”

A szakértő szerint ennek van is jogalapja, és az MLSZ még így is méltányosan jár el, hiszen a FIFA a rendbontók miatt zárt kapus mérkőzéseket is elrendelt, ez pedig további, milliárdos nagyságrendű károkat okozott a szövetség számára. 

Dr. Borbély Zoltán elmondta, hogy a polgári perben megállapított összeget kénytelenek lesznek kifizetni az elkövetők, hiszen az a fizetésükből is levonható. 

“Az MLSZ lépését üdvözölni tudom, hiszen muszáj megregulázni azokat, akik több tízezer futballszeretőt megfosztanak a szórakozástól a viselkedésükkel” – tette hozzá az ügyvéd, és azt is elmondta, szerinte finomítani kellene a kollektív felelősség elve alapján hozott szabályokon. 

A lap szerint a rendbontó, kirekesztő szurkolókkal tetteik súlya alapján 1-2 millió forintot fizettethetnek ki.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.