Döntött az MLSZ, ekkor kezdődik a labdarúgó bajnokság

Fotó: A ferencvárosi Uzuni Myrto (j) gólja a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2021. november 21-én. Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 3-0. MTI/Kovács Tamás
not image

Takács Petra

2022. január 14. - 18:19

A járványhelyzet hatására a szövetség szükségesnek érezte, hogy megvitassa, elkezdhetik-e időben az első- és másodosztályú bajnokságát.

Az OTP Bank Liga küzdelmei az eredeti kiírás szerint folytatódnak. A bajnokság folytatásának halasztását nem támogatta a klubok többsége – írja a közlemény.

Kiemelik, hogy a mérkőzések rendezésének feltételei továbbra is összhangban vannak a kormányzat egészségügyi intézkedéseivel, ezért szigorú járványügyi protokollok, folyamatos tesztelés és körültekintő szervezési intézkedések megtartása mellett rendezhetők meg a sportesemények.

Az MLSZ az egészség védelmét, a járvány terjedésének meggátolását elsődleges prioritásnak tekinti. A szövetség továbbra is finanszírozza a játékosok és stábtagok számára előírt rendszeres PCR-tesztelést, folyamatosan figyelemmel követi a járvány alakulását az esetlegesen szükségessé váló intézkedések gyors és hatékony meghozatala és életbe léptetése érdekében.

(MLSZ)