Dollár
428,62 Ft
Euró
421,03 Ft
Font
477,52 Ft
Bitcoin
19,378 $

Beszüntette az MKB Bank a lakáshitelek értékesítését

Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2022. március 9. - 16:46

A Budapest Bankkal egyesülni készülő MKB Bankban mától nem lehet lakáshiteleket kérvényezni.

A Budapest Bankkal fúzióra készülő hitelintézet egy hete már március hónapra felfüggesztette a támogatott konstrukciók (Babaváró, CSOK, NHP Zöld hitel), valamint a fogyasztóbarát lakáshitelek értékesítését.

Soron kívül Orbán: jön a gyármentőprogram és már dolgoznak a munkahelyvédelmi akcióterven

A mostani döntést követően ugyanakkor teljessé vált a paletta, és egyelőre lakáshitelek sincsenek – olvasható a Money.hu közleményében.

Mindeközben a Bankholding másik két tagjánál végképp egységesítik és egyszerűsítik a lakáshitel kamatok struktúráját. Ennek eredményeképp ugyanakkor a banki hitelajánlatok egy jelentős részében a jelenlegi piaci körülmények között példátlan módon – amikor újabb, 100 bázispontos szigorítást vár csütörtökre a piac – a korábbinál kisebb kamat mellett vehetnek fel hitelt az ügyfelek.

Az áprilisban az MKB Bankkal egyesülő és így nevét elvesztő Budapest Banknál (BB) március 7-től már az 5 éves kamatperiódusra kínált hitelek egy részét is kisebb kamatszint mellett tudják felvenni az érdeklődők, mint korábban, noha az ajánlati kamatsáv itt a korábbi 5,44-7,59 százalék helyett 5,99-7,79 százalék lett – írták.

A 10 éves kamatfixlás mellett a korábbi 5,29-8,5 százalék közötti ajánlatot 5,59-7,59 százalékos kamattábla váltotta fel. Általánosságban elmondható, hogy a kisebb összeget igénylő és kevesebb kamatkedvezményre jogosultak találkozhatnak kedvezőbb kamat-ajánlattal a banknál.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja