Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,00 Ft
Euró
394,98 Ft
Font
461,38 Ft
Bitcoin
70,678 $

Mit tegyünk, ha kiderült a gyermekünkről, hogy koronavírusos?

Sokakban merülhet fel ez a kérdés, amire néha nehéz válaszolni, hiszen semmilyen konkrét útmutató nincs arról, mi ilyenkor egy szülő teendője.

Gyõr, 2020. szeptember 2. Újonnan felszerelt kézfertõtlenítõ a Gyõri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában 2020. szeptember 2-án. A gyõri Innovatív Speciál Transport Kft. 37 helyi köznevelési intézménynek juttatott el kézfertõtlenítõ szerekbõl és kézfertõtlenítõ eszközökbõl álló adományt 3 millió forint értékben. MTI/Krizsán Csaba
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Sokakban merülhet fel ez a kérdés, amire néha nehéz válaszolni, hiszen semmilyen konkrét útmutató nincs arról, mi ilyenkor egy szülő teendője.

Az egyik amerikai édesanyát, Savannah Gardinert két héttel az iskolakezdés után a 8 éves fia hajnali négy órakor keltette fel azzal, hogy fáj a hasa, hányingere van és kapar a torka. Következő reggelre a nőnek és két másik, 3 és 6 éves gyerekének elment a hangja. Soron kívül Vasvári Vivien is hisz Varga Juditnak, és kiáll mellette

A utahi Lehiben élő négygyermekes egyetemi hallgató és családanya elmondta, nagyon megijedt, amikor mindannyian szinte egyszerre lettek rosszul:

„Teljesen kétségbeestem. Tanévkezdés után mindegyik család le szokott betegedni, viszont idén ez más volt, mivel nekünk kellett találgatnunk, mi okozhatja a furcsa tüneteket.”

Mivel Gardiner az egész nyarat úgy töltötte, hogy a közösségében lévő többi családdal tartotta interneten keresztül a kapcsolatot gyermekei és a többiek csemetéjének megvédése érdekében, úgy döntött, mind a négy utódját otthon tartja és nem engedi el őket az iskolába.

A nő mindegyik gyermeke a közeli Orem városában lévő Kids Village magániskolába jár, ahol napi szinten ellenőrzik a diákok testhőmérsékletét, a tanítási órákon pedig kötelezően viselik a maszkokat a nebulók.

„Nem szabad iskolába küldeni a gyerekünket, ha bármilyen tüneteket produkál, legyen szó csak allergiáról, mivel mindenki kapásból azt gondolja, elkapta a koronavírust – sajnos szerintem ez lesz az új norma. Alkalmazkodnunk kell hozzá, hogyan tanulnak, fertőzés esetén ugyanis nekünk kell pótolni a tanárokat, csak teljesen egészségesen ülhetnek vissza a padokba.”

Gardiner a lehető legjobb lépést tette, amit egy anyától egy ilyen helyzetben elvárható – mondta Crystal Fingulin, az orlandói Glenridge Középiskola nővére. A gyanús tünetekre panaszkodó gyerekeket mindenképpen szükséges otthon hagyni, ezzel őket is meggyőzhetjük arról, hogy nincsen semmi probléma, és meggyógyulnak, de a tanáraikat és az iskolát is megvédhetjük vele, ugyanis elkerülhetjük az esetleges tömeges fertőzéseket.

Varga Judit állítja, egyszer a terhessége idején ajtónak lökte Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter nagyon súlyos állításokat tett Magyar Péterről, a volt férjéről a Hajdú Péternek adott interjújában.

Horror Zalaegerszegen: feldarabolta élettársát egy férfi

Újabb részletek láttak nyilvánosságot a zalaegerszegi gyilkosságról, melynek elkövetője egy 49 éves férfi.