Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Mischinger Péter nyilvános bocsánatkérést vár Szorcsik Vikitől

Fotó: TV2
TV

Takács Petra

Szerkesztő

Mischinger Peti hosszasan írta le, mit gondol erről az egészről, és mi annak az oka, amiért nyilvános bocsánatkérést vár Szorcsik Vikitől.

A Farm VIP történetének egyik legnagyobb vitája zajlott le Mischinger Peti és Szorcsik Viki között. A színésznő nagyon felhúzta magát, és igen kemény dolgokat állított a csapattársáról, aki kapcsán azt mondta, fizikálisan fél tőle.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Peti mindezt nem tudta hova rakni, és közben a nézők közül sokan mögé álltak. Most eljött az idő, hogy az Exatlon Hungary korábbi versenyzője egy hosszú üzenetben reagáljon az elmúlt napokban hallottakra, látottakra és olvasottakra.

Úgy érzi, Vikinek nyilvánosan bocsánatot kell kérnie. Hogy erre mennyi az esély, azt nem tudni, de egy biztos, Viki rengeteg negatív kritikát kap a közösségi médiában, messze többet, mint bárki, és igen durvákat is.

„Elvárom, hogy Szorcsik Viki nyilvánosan bocsánatot kérjen! Az elmúlt napok történései rávilágítottak arra, hogy a Vikivel történt konfliktusommal kicsit mélyebben kell, hogy foglalkozzak. Leszögezném, jól vagyok (eltekintve attól, hogy az elmúlt 4 napban a helyzet végtelenül megterhelte a lelkemet).” – írta a posztjában az Exatlon és a Farm VIP korábbi játékosa a Facebook oldalán.

„A Farm VIP után ugyan elég rosszul voltam, de ez betudható a kiesésemnek és a realityk (már van annyi mögöttem, hogy általánosíthassak) kötelező velejárójaként. Azt hiszem talán az is érthető, hogy megnézve a műsort, a hátam mögött tett nyilatkozatokat, egy kicsit újra átéltem, és nem esett jól. Ennek ellenére maga a műsorban való szereplés pozitív élményként marad meg, és a nézők támogatása hihetetlen jól esik.”

Hol is van a gond

„De akkor hol is van a gond? A társadalmi felelősségvállalásban. Azoknál a diákoknál, akiket napi szinten aláznak meg valótlan kijelentésekkel. A bántalmazó kapcsolatokban, ahol hazugságokkal terrorban és kétségbeesésben lehet tartani nőt vagy férfit. Munkahelyen, ahol alaptalanul sakkban lehet tartani a bántalmazott felet. Ha elmegyek a probléma mellett akkor őket árulom el.”

„Én hozzájuk vagyok lojális. Azokhoz a nézőkhöz, akik tömegével írnak, hogy köszönik a kitartásomat és erőt adok nekik a mindennapokhoz. Miattuk, értük írok. Én szerencsésen megúsztam a támadásokat, de ezt nem mindenki mondhatja el magáról. Tanár vagyok. Akkor is, ha épp nem állok a katedrán. Kötelességem tanítani, mert ez a hivatásom.”

„A történethez elöljáróban még annyit fontos tisztázni, hogy a Farm VIP egy reality. Egy óra alatt próbálja bemutatni a szereplők egy napját. Óhatatlan, hogy pontatlan legyen, de nagy összességében (és hogy csak a magam nevében beszéljek) az én történetemet, ha nem is tökéletesen, de hitelesen adja vissza és nem lett “összevágva”, eltorzítva.”

Kétszer is félreértették

„Vikivel mind a ketten temperamentumosok vagyunk, ezt ki-ki a maga módján próbálja kezelni. A kiesésem előtt két nappal, kimerültségünkben kétszer is összeszólalkoztunk. A távolságnak és az indulatoknak köszönhetően mind a kétszer félre lett értve a “kiabálásom” és a mondandóm.”

„Lehetne rugózni a hosszan kisípolt reakciókon, a használt nyelvezeten, de azt gondolom, ezt a vonalat könnyebb elengedni, de a színtiszta hazugságokat és ami velük járt, már nehezebb. Nem kaptam lehetőséget megbeszélni a problémát így Viki “szabadon” hergelhette ellenem a csapattársaimat.”

„Az operatőröknek ezúton is hálás vagyok, hogy legalább így utólag látszik mi zajlott a háttérben. Viki szisztematikusan, módszeres hazugságokkal sokakat ellenem fordított, aminek eredményeképp a becsületemet megtépázták és kiestem a játékból. Az intrika a reality része, de azt gondolom van egy határ.”

A jó hírnév és a karrier van most kockán

„Szerencsés vagyok. Mert a neveltetésemnek és a több évtizedes harcművész múltnak köszönhetően higgadt tudtam maradni. De mivel is játszott Viki? Mi történik, ha nem maradok feddhetetlen? Egy olyan multinál vagyok vezető beosztásban, aminek alapelve az empátia, s azt hirdeti is.”

„Ha ez a rágalomhadjárat célt ér, akkor a jó hírnevemnek és a karrieremnek egy csapásra vége. Én nem vagyok megélhetési celeb. Szeretek szerepelni, de a szakmai karrierem az alapja az életemnek. Viki a megélhetésemet kockáztatta a hazugságaival. Ha félni kell attól, hogy “beleállítom a vasvillát a hátába”, akkor a gladiátor bemutatóknak is búcsút mondhatok. Ugyanis ott ténylegesen egymás életével játszunk és senki nem szavatolhatná az ellenfeleim és egyben barátaim testi épségét.”

„Azt gondolom, lehet hibázni. Viki is hibázhat. Felelősségvállalással, őszinte és nyílt kommunikációval helyre lehet hozni a hibákat. De csak így. Ugyanakkor, ha “okos enged” szemléletmóddal háttérbe húzódók, akkor legitimizálom az iskolai bullingot, a bántalmazó kapcsolatokat és így tovább.”

„A konfliktus felvállalásával az a célom, hogy erőt adjak azoknak, akik ilyen teherrel élik a mindennapjaikat. Hiszem, hogy az ilyen jellegű viselkedésnek egyetlen ellenszere van. Nyílt és őszinte kommunikáció, szükség esetén segítség kéréssel. Mindig van, aki segít. Ha csak egy ember is példát vesz, felveszi a kesztyűt és ezzel jobbá tudom tenni az életét, akkor megérte és százszor is vállalom a megpróbáltatásokat.”

„Elvárom, hogy Viki nyilvánosan bocsánatot kérjen és (noha a TV már megtette a műsorral), tisztázza az engem ért valótlan vádakat. Barátok nem leszünk és nem fogom meghívni az otthonomba teázni, de egy műsorban még szerepelhetünk. Nem célom Vikinek kárt okozni, mert mint mondtam, ő is hibázhat. Ha ezt megteszi, nem indítok rágalmazási pert és nem fogom feljelenteni. Ellenkező esetben viszont a jogi lépés az egyetlen eszközöm, hogy ki legyen mondva: ez nem fér bele a társadalmi normákba.”