Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

Minszk előre be nem jelentett ellenőrzést indított csapatai harckészültségéről

Fotó: Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök felszólal az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamainak csúcstalálkozóján Biskekben 2022. december 9-én. MTI/EPA/Igor Kovalenko
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A közlemény alapján a tevékenységek átfogó jellegűek lesznek, valamint a katonai felszereléseket és a személyi állományt is át fogják szállítani.

A helyi védelmi minisztérium ma reggel közzétett jelentéséből kiderül, miszerint Fehéroroszország előre be nem jelentett ellenőrzést indított, amelynek célja a csapatok harckészültségének felmérése.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

„A tevékenységek átfogó jellegűek lesznek: a csapatoknak a lehető leghamarabb a kijelölt területekre kell vonulniuk, megszervezniük a műszaki felszerelésüket és védelmüket, valamint hídátkelőket létesíteniük a Neman és a Berezina folyókon”

– áll a közleményben.

A fehérorosz védelmi minisztérium hozzátette, miszerint a katonai felszereléseket és a személyi állományt át fogják szállítani, s ennek érdekében korlátozni fogják a közlekedést bizonyos közutakon – közölte a Sky News.

Korábban több olyan nyilatkozat is napvilágot látott, amelyek arra utaltak, hogy Minszk haderő bevetését tervezi Ukrajnában, bár a fehérorosz elnök, Alekszandr Lukasenka ezt cáfolta, valamint az ukrán Hírszerzési Főigazgatóság sajtóképviselője is lekicsinyelte ezeket a híreszteléseket.

Andrij Jusov az Unian Szabadság című adásában fejtette ki, miszerint szándékosan terjed az a hamis információ, hogy Belarusz offenzívára készül Ukrajna ellen, a lényege pedig az, hogy Oroszország „ráijesszen” az ukránokra.