Mindössze három hónapos exkluzivitást élvezhet Series X-en a STALKER 2

GSC Game World
not image

Kulcsár Péter

2021.május.5 - 02:15

A kiszivárgott dokumentumok alapján a sokak által várt túlélős FPS akciójáték fejlesztőinek célja, hogy a game bevételeit a Microsofttal és az Epic Games Store-ral osszák meg.

Habár korábban úgy tűnt, hogy pusztán STALKER 2-ért érdemes lesz next-gen Xbox-konzolt vásárolniuk a rajongóknak, minden arra utal, hogy alig három hónapos exkluzivitást tudtak kicsikarni a redmondiak a játék kiadójától, ami nem túlságosan jó hír a Microsoft gaming részlege számára.

A GameSpot magazin információi szerint a Microsoftnál 30 százalékról 12 százalékra csökkent a digitális játékeladásokból származó bevétel, ami a STALKER 2-t szintén érzékenyen érintheti.

A kiszivárgott listán szerepel a Tetris Effect: Connect is, ami ennél valamivel hosszabb, egészen pontosan hat hónapos exkluzivitást kapott, melyből kifolyólag hamarosan várható a PS4-es megjelenése.

Egyelőre nem tudni, mikor történhet meg az Xbox Store jelentős átalakítása, valamint az is kérdéses, hogyan fog változni a Game Pass, illetve az xCloud megítélése és népszerűsége a döntés nyomán.

Miután a redmondiak bekebelezték a Bethesda anyavállalatát, a ZeniMaxot potom 7,5 milliárd dollárért, könnyen lehet, hogy más helyeken próbálnak meg lenyesni a költségvetésből, így főként az exkluzív címek szenvedhetik meg a szigorításokat.