Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Infantino: minden ország nevezzen el egy stadiont Peléről

TÉMÁK:
#fifa #Pelé #Stadion
Santos, 2023. január 2. Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke nyilatkozik a sajtó képviselõinek a santosi Vila Belmiro stadion elõtt 2023. január 2-án, ahol Edson Arantes do Nascimento, közismert nevén Pelé háromszoros világbajnok brazil labdarúgó holttestét ravatalozták fel. A ravatal elõtt 24 órán keresztül bárki leróhatja kegyeletét, temetése január 3-án lesz. Pelé 2022. december 29-én, 82 éves korában hunyt el. Jair Bolsonaro, a hivatalából távozó brazil elnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el a tiszteletére. MTI/EPA/EFE/Isaac Fontana
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A FIFA elnöke jelenleg Brazíliában tartózkodik, kérését a Pelé iránti tisztelettel indokolta.

A FIFA a világ minden országát fel fogja kérni arra, hogy nevezzenek el egy stadiont Pelé tiszteletére – közölte hétfőn Gianni Infantino, a szövetség elnöke, aki helyi újságíróknak nyilatkozott.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Infantio Pelé temetése kapcsán utazott Brazíliába, a szervezet elnöke a háromszoros világbajnok legenda ravatalához is ellátogatott a Santosban található Vila Belmiro stadionba – írta meg a The Guardian.

Pelé 1956 és 1974 között játszott a Santosban, összesen hat bajnoki címet ünnepelhetett csapatával. Pályafutásának utolsó három évét a New York Cosmosnál töltötte, 1977-ben vonult vissza az aktív labdarúgástól.

Pelé múlt csütörtökön, 82 éves korában halt meg, a FIFA elnöke így búcsúzott tőle: „Pelé örökségét lehetetlen szavakban összefoglalni. Ma mindannyian gyászoljuk, de ő már régen elérte a halhatatlanságot, és mindörökké velünk lesz.”

Rio de Janeiróban már 2021-ben el akarták nevezni Peléről a Maracana stadiont, azonban ez végül nem valósulhatott meg, miután az állam kormányzója megvétózta a tervezetet.