Clouds
21 Budapest
Dollár
346,72 Ft
Euró
370,60 Ft
Font
431,40 Ft
Bitcoin
27,157 $

Minden megdrágult a Balatonnál, nem is kevéssel

Balatonföldvár, 2017. május 19. A déli part egyik legszebb sétahelye, az 1200 méter hosszú Kvassay sétány részlete. A sétány védelem alatt álló platánfáit a XIX. század végén ültették. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A vendéglátósok jó szezonra számítanak, a vendégeknek azonban ki kell nyitniuk a pénztárcát.

Hozzávetőlegesen 40%-kal drágultak meg a vendéglátóhelyek és szolgáltatásaik az idei szezonra, ugyanakkor nem átlagos árnövekedésről van szó, mindinkább a kereslet határozza meg a drágulást.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

Mivel a legnépszerűbb helyek komolyabb bevételt tehetnek zsebre, várhatóan az árakkal is némileg rugalmasabban tudnak számolni, a vendégeknek azonban figyelembe kell venniük, hogy mostanra a legolcsóbb helyek már elkeltek.

Behozzák a hotelek az apartmanokat

Mint ahogy azt a napi.hu megírta, a foglalások szintén 40%-kal emelkedtek a tavaly ilyenkor tapasztalt szinthez képest, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy ennyien többen is lesznek a Balatonnál, inkább azt, hogy biztosabban tudnak tervezni, mint a korábbi években.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke elmondta, hogy mostanra a szolgáltatók jelentős része a forint-euró várható árfolyamához kötötte az árait. Ez rosszabb forintárfolyam esetén még meredekebb áremeléshez vezethet.

Jelenleg a legnépszerűbb szállások az apartmanok, majd a vendégházak és a hotelek. A nyárhoz közeledve azonban a szállodák is felzárkóznak az olcsóbb szállástípusok mellé.