Dollár
381,55 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
467,04 Ft
Bitcoin
24,467 $

Minden idők legnagyobb áradásában több tízezer embert evakuálhatnak Ausztráliában

Sydney, 2021. március 22. Gyerekek kerékpároznak egy sodródó autó közelében Sydney Windsor elővárosában 2021. március 22-én, miután a heves esőzések miatt kilépett medréből a Nepean folyó. A hatóságok lakosok ezreit menekítik ki Sydney nyugati részének árvíz sújtotta külvárosaiból, melyeket az elmúlt 60 év legsúlyosabb áradása sújt. MTI/AAP/Dean Lewins
not image

Kulcsár Péter

2021. március 22. - 19:02

Óriási esőzések és hatalmas szélviharok pusztítanak Sydney környékén, melynek következtében a katasztrófavédelem szakemberei készek kitelepíteni tízezreket otthonaikból.

Az elkövetkező napok kulcsfontosságúak lesznek a nagyváros lakói életében, Új-Dél-Wales állam miniszterelnökének legutóbbi kijelentése szerint “minden idők legnehezebb hetére számíthat Sydney”.

Soron kívül Bokros Lajos: Az Orbán-kormány szakszerűtlen gazdaságpolitikája okozta a válságot

Gladys Berejiklian hozzátette, a heves esőzések hatalmas áradásokat idézhetnek elő, meteorológusok előrejelzései alapján a jelenleginél is brutálisabb mennyiségű csapadék eshet az állam területére.

Amíg tavaly szárazság és bozóttüzek sújtották Új-Dél-Walest, addig idén ennek ellenkezőjével kell szembenézniük, miközben a koronavírus-járvány is sorra szedi áldozatait a régióban.

A Reuters hírügynökség információi szerint vasárnap Sydneyben 111 milliméter eső hullott le, Új-Dél-Wales nyugati partvidékén pedig mindössze hat nap leforgása alatt 900 milliméter csapadék esett, ami háromszor több, mint a márciusi átlag.

A hatóságok már 18 ezer embert evakuáltak az alacsonyabban fekvő térségekből, és készen állnak arra, hogy másokat is biztonságba helyezzenek.

Hétfőtől kezdődően egy trópusi ciklon fog lecsapni Nyugat-Ausztráliára, melynek köszönhetően áradásveszély jöhet létre még a legszárazabb helyeken is, ahol korábban hónapok óta nem esett az eső.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.