Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

Minden eddiginél nagyobb az esély egy Föld-szerű bolygó felfedezésére

not image

Nagy Noel

2020. június 7. - 10:44

Hatalmasat nőtt a valószínűsége, hogy a tudósok akár több, Föld-szerű bolygó kezdetleges formáját fedezheti fel a közeljövőben – állítja egy egyetemi kutatócsapat.

Hatalmasat nőtt a valószínűsége, hogy a tudósok akár több Föld-szerű bolygó kezdetleges formáját fedezhetik fel a közeljövőben – állítja egy egyetemi kutatócsapat.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A Sheffieldi Egyetem kutatói által a The Astrophysical nevű szaklapban publikált tanulmány szerint a korábbiakban vártnál sokkal több olyan csillag lehet az űrben, mint ami a mi naprendszerünk Napjához hasonló, legalábbis a kutatócsapat által megvizsgált tejútrendszerbeli csillagok alapján.

A tanulmány következtetése szerint jelentősen megnőtt az esélye, hogy a jövőben úgynevezett „magma óceán bolygókat”, vagyis a Földhöz rendkívül hasonlító planétákat fognak felfedezni. A kutatócsapat feltételezése szerint ráadásul az égitestté formálódásuk korai szakaszában bukkanhatnak rájuk.

„Könnyebb bemérni a magma óceán bolygókat, amik a Naphoz hasonló hatalmas tömegű csillagok közelében vannak. Az ilyen bolygók annyi hőt bocsátanak ki, aminek fényét az új generációs infravörös teleszkópjaink segítségével könnyedén meg tudunk figyelni”

mondta Dr. Richard Parker tanulmányt vezető professzor.

A tanulmányt – aminek megalkotásában nem mellesleg egyetemi hallgatók is részt vettek – vezető professzor szerint a csillagok úgynevezett “fiatal mozgó csoportokba” rendeződnek, a fiatalságukat pedig csillagok korának viszonylatában kell vizsgálni, mivel a feltételezések szerint 100 millió évnél is fiatalabbak lehetnek. Hozzáteszi, csoportonként legfeljebb néhány tíz csillagról lehet szó, amiket eddig azért nem tudtak azonosítani, mert a Tejút-galaxis takarásában voltak.

Kapcsolódó hírünk:

https://liner.hu/tavoli-galaxisokbol-szarmazo-rejtelyes-jeleket-fogtak-a-csillagaszok/