Minden, amit a hamarosan érkező F1 2020 játékról tudni lehet

not image

Kulcsár Péter

2020. április 16. - 16:26

Amíg a valódi 2020-as Forma-1-es világbajnokság fel van függesztve és mindenki arra vár, mikor rajtolhat el a mezőny, addig a Codemasters bejelentette, hogy a megszokott időpontban piacra dobja legújabb játékát.

Kissé furcsa helyzet állt elő, ugyanis a hivatalos játék valószinűleg hamarabb fog megjelenni, minthogy a koronavírus-járvány miatt bizonytalan ideig szünetelő Forma-1-es szezon elkezdődhetne. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a június 28-ra tervezett Francia Nagydíjat és a július 19-i Brit Nagydíjat is elhalasztják, a helyzeten csak a július 5-i Osztrák Nagydíj segíthet. Meglátjuk, végül hogy alakul a dolog.

Mindenesetre a Codemasters az F1 2020-ban felvonultatja az összes csapat autóját és természetesen versenyezhetünk majd az új vietnami és zandvoorti versenypályán is. Szerencsére a játék nem kényszerít minket a szezon reális szimulációjára, így az eredeti, 22 futamból álló bajnokságban mérettethetjük meg az erőnket az egyjátékos karriermódban vagy online lobbikban. Ha mégis sokallnánk a 22 versenyhétvégét, akkor csökkenthetjük 16 vagy 10 nagydíjra az évad hosszát.

Az F1 2020-ba érkezik egy vadonatúj játékmód is, amely a My Team nevet kapta. Lehetőségük nyílik majd egy tizenegyedik csapat megalapítására, amit nekünk kell menedzselnünk. Bár egyelőre további részleteket nem árultak el a fejlesztők, valószínű, hogy a játékmódban kiválaszthatjuk majd a saját pilótapárosunkat és egyedi festéseket tervezhetünk az istállónknak. Eddig csupán különféle modok segítségével tudtuk PC-n átváltoztatni a már meglévő csapatokat, mostantól azonban a játékban ez egy vadonatúj elem lesz, amit nagyon várunk.

A Forma-1 hetvenedik szezonját és Michael Schumacher karrierjét ünnepelve megvásárolhatjuk majd a speciális Michael Schumacher Deluxe Edition csomagot is, amelyben Schumacher-témájú tartalom lesz, valamint háromnapos korai hozzáférést (early access) is kapunk.

Azok, akik előrendelik a Deluxe kiadást, azok kipróbálhatják majd Michael Schumacher korábbi versenygépeit. Az 1991-es Jordan 191-en át az 1994-es és 1995-ös Benetton B194-en és B195-ön keresztül a 2000-es Ferrari F1-2000-ig Schumi bőrébe bújva vezethetjük ezeket a mai napig mérnöki csodáknak számító fantasztikus autókat.

A Deluxe csomagban ezen kívül még találhatóak Schumacherrel kapcsolatos saját festések és skinek, valamint egyedi pódium ünneplések is. Akik az F1 Seventy Editiont választják, mindezek mellé kapnak exkluzív játéktartalmakat és egy gyönyörű fémdoboz-csomagolást.

Az F1 2020-ban egy új beállítási opció is elérhető lesz, amely megkönnyíti a kezdő, illetve a haladó játékosok dolgát. Nem kell félni a többieknek sem, mert a régi, hardcore funkciók ugyanúgy megmaradnak. Visszatérnek a Forma-2-es tartalmak és a kétjátékos osztott képernyős versenyzések is.

A játék és a különböző gyűjtői és Deluxe kiadások árazásai egyelőre nem ismertek, azonban a megjelenés előtti hetekben egészen biztosan nyilvánosságra hozzák majd őket. Július 10-én jelenik meg az alapjáték PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára, a korábban említett Deluxe Edition pedig már július 7-től játszható lesz. Reméljük, hogy az F1 2020-szal egyetemben addigra már valódi futamot is láthatunk és nyáron akár párhuzamosan e-sportolhatunk és nézhetjük a nagydíjakat a televízióban.

Ha kontroller helyett kormánnyal szeretnénk játszani az új F1 2020 játékot, akkor a következő cikkünkben mutatunk pár tippet a vásárláshoz: