Dollár
392,31 Ft
Euró
410,65 Ft
Font
475,99 Ft
Bitcoin
17,021 $

Jeff Bezos, Bill Gates és Michael Bloomberg egyesítik erőiket a grönlandi nyersanyagbányászatban

Fotó: Unsplash/Artyom Korshunov
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 15. - 00:41

A milliárdosok az elektromos járművekben használt ásványi anyagok után kutatnak.

Prominens milliárdosok egy csoportja egy grönlandi feltárási projektet finanszíroz, amelynek célja az elektromos járművekhez szükséges kritikus nyersanyagok felkutatása.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A Bill Gates, Jeff Bezos, Michael Bloomberg és Ray Dalio által támogatott KoBold Metals ásványkincs-kutató vállalat közös vállalkozásba kezdett a londoni székhelyű Bluejay bányászati céggel, hogy nikkel, réz, kobalt és platina után kutasson a világ legnagyobb szigetén.

A KoBold mesterséges intelligenciát és gépi tanulást használ annak eldöntésére, hogy hol vásároljon földet, milyen típusú terepi adatokat gyűjtsön, és hol fúrjon új érclelőhelyeket.

A vállalatok hétfőn jelentették be, hogy a KoBold 2024-ig 15 millió dollárt fordít arra, hogy segítsen a Bluejay-nak a természeti erőforrások felkutatásában a Közép-Nyugat-Grönlandon található Disko-Nuussuaq projekt részeként. Az AP úgy tudja, a KoBold a projektben való 51 százalékos részesedésért cserébe finanszírozza a projektet.

“A régióban a földtörténeti események olyan ritka egybeesése történt, amely világszínvonalú akkumulátoros fémlelőhely kialakulását eredményezhette. Izgatottan várjuk, hogy befektethessünk Grönland feltörekvő ásványkincs-ágazatába és a Bluejay-val való partnerséget, tekintettel a Grönlandon elért komoly eredményeikre és a Disko projektben rejlő kiemelkedő potenciálra”

mondta Kurt House, a KoBold vezérigazgatója egy sajtóközleményben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.