Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Milánó újra vörös: így aratott győzelmet az AC Milan a városi rangadón (videó)

Fotó: EPA/Roberto Bregani
not image

Nagy Noel

2022. szeptember 4. - 21:17

Az AC Milan 3-2-es győzelmet aratott a városi rangadón az Inter csapata ellen és igazán remek meccsnek lehettek szemtanúi a helyszínre kilátogatók és a tévénézők.

Az AC Milan kezdte jobban a két csapat közül a szezont, ugyanis az első négy forduló után veretlenül álltak, két győzelemmel és két döntetlennel. Az Inter ugyan három győzelmet szerzett már, de bezsebeltek egy vereséget is a Lazio ellen.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

A mérkőzést azonban mégis a kék-fekete gárda kezdte jobban, miután átjátszottak a Rossoneri lyukas védelmét: Marco Brozovic megszerezte a vezetést az Internek. Nem sokkal később azonban az AC Milan válaszolni tudott, Rafael Leao rúgta könyörtelenül a labdát a kapu balsarkába, ezzel pedig 1-1.

Ezt követően a Milan percei következtek, ugyanis több veszélyes kapuralövésük is volt az első félidőben, ám ez nem vezetett eredményre. A második félidőben aztán megtört a jég, ugyanis az 54. percben Oliver Giroud megfordította a mérkőzés állását.

Ezt követően Rafael Leao tovább folytatta a brillírozását, több Interes védőn is keresztülvitte a labdát, majd 3-1-re módosítva az állást a kapuba tette a labdát. Az Inter viszont szintén nem tétovázott, hat percre rá Edin Dzeko szerzett gólt, ezzel pedig 3-2 volt.

A mérkőzés utolsó harmadában az Inter uralta a mérkőzést, hatalmas nyomás alá helyezte a Rossonerit, azonban Mike Maignan ismételten emberfeletti teljesítményt nyújtott, több védést bemutatva tartotta meg az eredményt.

Az AC Milan végül 3-2-re nyerte meg a mérkőzést, hatalmas mentális győzelmet aratva a város rivális ellen. Az Inter eddig két rangadón 0 pontot gyűjtött, Simone Inzaghi csapata már a szezon elején fontos pontokat bukik, amik később jól jöhetnek.