Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Egyetlen éjszaka leforgása alatt újabb iskola semmisült meg Mikolajivban

Fotó: Az Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat által közreadott képen tûzoltók egy megrongált épületnél, Mikolajivban 2022. július 17-én, miután orosz rakétatámadás érte a dél-ukrajnai várost. MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat

Czinder Tímea

2022. július 26. - 06:02

Az orosz erők eddig is hatalmas veszteségeket okoztak a városnak, most pedig egy újabb oktatási intézményt tettek használhatatlanná.

Olekszandr Szjenkevics, Mikolajiv polgármestere a Telegramon tette közzé, hogy a várost a hajnali órákban ismét csapás érte, a robbanóeszközök pedig egy magánraktárat és több magánvállalkozás területét is érintették.

Soron kívül Tüntetések miatt részben átalakul Budapest közlekedése

A The Guardian információi szerint egy újabb iskola is elpusztult Mikolajiv területén; az első és második emelet közötti mennyezet megsemmisült, a tantermek pedig megrongálódtak.

Egy kilencemeletes épület ablakai kitörtek a lökéshullám miatt, és két magánház is kigyulladt a lőszerek és törmelékek becsapódásától. A csapás során további kereskedelmi épületek, autók és egy garázs is megrongálódott.

A jelentések szerint legalább öten megsebesültek, köztük egy tinédzser is. Az állításokat nem erősítették meg független források.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.